Política

LES BORGES BLANQUES

Estradé renuncia a ser regidor per “obrir una nova etapa per ERC”

Enric Mir preveu tancar un pacte amb la FIC, però també oferirà entrar al govern al PSC i la CUP

Alcalde durant tres mandats i diputat durant la passada legislatura, el republicà Miquel A. Estradé no continuarà a la primera línia de la política local, segons ha explicat a aquest diari. ERC la única alcaldia entre les capitals de comarca del pla de Lleida i Estradé és conscient que s'obre una nova etapa. “Per dignitat i ètica, aquesta setmana, renunciaré a la meva acta de regidor. Felicito a l guanyador (CiU) i assumeixo personalment la derrota”. I ha afegit: “Porto molts anys i no seria cap alternativa per les properes eleccions. No té sentit continuar, cal donar pas a gent jove i obrir una nova etapa per Esquerra a les Borges”.

El número dos de la llista, Jordi Satorra, serà el cap de l'oposició, però la cinquena de la llista també renunciarà a l'acta per donar entrada a Enric Ferran, “una persona jove, formada, altruista i ben considerada al municipi”. L'onada general que ha enfonsat ERC i ha enlairat a CiU, la falta de renovació de la llista -la militància va desestimar la candidatura de Satorra- i la irrupció de la CUP han impossibilitat aconseguir el cinquè regidor a les Borges, un feu d'ERC a Ponent.

Amb tota seguretat, el convergent Enric Mir serà l'alcalde, ja que Francesc Macià (FIC) ha manifestat durant tota la campanya que li faria costat, amb qui ja va governar. Malgrat que numèricament ja sumaria majoria per governar, Mir ha anunciat que vol un “govern de consens com més ampli millor per salvar una situació complicada per la crisi”, del que sols exclou a Esquerra.

L'estrena d'Imma Purroy com a candidata socialista no ha estat bona, passant de dos a un regidor i la condició de clau per formar govern. Purroy no ha amagat la decepció pels resultats i , tal i com va anunciar en campanya, s'ha mostrat “disposada a parlar per treballar per les Borges, també des del govern, però ja es veurà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Arrenca la jornada electoral amb l’obertura de més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona
POLÍTICA

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona