Política

Pere Regull

Cap de llista de CiU

“Un pacte estable ens faria renunciar al programa”

Diu que la formació, els plans d'ocupació i l'escola universitària són alguns dels temes que es prioritzaran un cop s'hagi constituït el nou Ajuntament

Assegura que la proposta que es presenta des de la Diputació de Barcelona no té el suport de la Generalitat i diu que sense el consens amb Vilafranca no anirà endavant

El perfil
Pere Regull va arribar a l'alcaldia de Vilafranca el 20 d'abril de 2009, després que ERC i la CUP li donessin suport per presentar una moció de censura contra l'alcalde del PSC. En dos anys, Regull ha avançat cap a un model de ciutat que té poc a veure amb el projecte iniciat pel PSC anys enrere. Regull va saber treure rèdit dels dos anys de govern municipal. Ha guanyat un regidor respecte a les eleccions del 2007, però ha esdevingut l'alcalde indiscutible perquè la segona força, el PSC, ha quedat a tres regidors, trencant així l'empat que es va produir fa quatre anys.
Presentarem la proposta de conveni a l'Adif, i si no ens prenen seriosament anirem al contenciós

Han guanyat les eleccions però no tenen la majoria suficient per governar en solitari els pròxims quatre anys. Un pacte amb el PP els garantiria l'estabilitat necessària els quatre anys de mandat, però també podrien buscar el suport d'ERC i la CUP, els partits que els van donar els vots per accedir al govern fa dos anys.

Després dels dos anys de govern en minoria, ja han pensat amb qui volen pactar?

En principi, no ens plantegem cap pacte fix. Parlarem amb tothom a veure com ho veuen, però no defugim de buscar pactes puntuals per avançar durant tot el mandat.

Ja han tingut converses amb algun partit.

No, tot just ens hem reunit nosaltres per valorar els resultats.

La decisió de fer un pacte estable és per evitar l'acord amb el Partit Popular?

No. És perquè creiem que per tirar endavant el nostre programa hem de poder arribar a acords amb el PP, amb ERC, amb la CUP, amb ICV i també amb el PSC. Si fem un pacte estable amb el PP haurem de renunciar a una part del nostre programa i el que volem és aplicar-lo al màxim possible.

Quins són els primers objectius del mandat?

Primer, posar en marxa els plans d'ocupació i formació per poder amortir els efectes de la crisi; quan estigui constituït el nou Ajuntament, concretar la creació de la fundació de l'escola universitària perquè comenci a tenir contactes amb el sector privat; aquesta setmana tindrem les claus de la casa que hem adquirit a la rambla de Sant Francesc i començarem a fer l'anàlisi de l'estructura per determinar a què es podrà destinar; hem d'acabar de negociar la ubicació dels pisos tutelats per a gent gran, i ens hem de posar de valent a negociar amb Barcelona per aconseguir el segon ambulatori, desencallar les noves instal·lacions dels Bombers i recuperar un milió i mig d'euros que l'Incasol ens deu des de fa més de dos anys.

I el tren?

Aquesta setmana ja tindrem llesta la proposta de conveni i, un cop estigui acabada, anirem a Madrid a presentar-la als responsables de l'Adif. Espero que l'acceptin. I si veiem que no ens prenen seriosament, anirem al contenciós.

Aquest matí presenten la proposta de marca turística Costa de Barcelona al Vinseum...

Sense que la Generalitat hagi donat el vistiplau. Pel que nosaltres sabem de la Generalitat aquesta proposta no és un projecte en ferm. Nosaltres, opinarem el dia que la Generalitat ens digui que és una proposta clara.

Vol dir que això que fan ara és fer volar coloms?

És fer intents. No sé si els diputats de la Diputació que presenten això hi seran d'aquí a un mes. De tot això, n'hem de parlar perquè el que és clar és que sense el consens amb Vilafranca això no anirà endavant.

Per què vostè no està disposat a acceptar que s'utilitzin dues marques alhora?

Quan es va presentar la primera proposta que era Costa de Barcelona. Mar, modernisme i Penedès, em van trucar i m'ho van venir a explicar. Ara han fet una proposta alternativa però ningú no m'ha vingut a explicar res. Ja saben on sóc.

Ha estat alcalde dos anys amb una moció de censura. Quina sensació té ara que ha guanyat les eleccions?

Ara ningú no podrà dir que sóc alcalde sense haver guanyat, però sempre m'he sentit legitimat per ocupar el càrrec. Quan el vaig ocupar fa dos anys ho vaig fer amb els vots del consistori i si ara torno a ser investit alcalde serà també gràcies als vots de la majoria dels regidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO