JORDI BOSCH MORGADES

ALCALDE DE SANTA FE DEL PENEDÈS ( CIU)

«L'oposició es va oferir al govern»

El número dos de CiU és des de meitat del mes de febrer el nou alcalde de Santa Fe del Penedès, el municipi amb menys població de l'Alt Penedès, després de la dimissió del cap de CiU, Marcel Surià, imputat en la investigació d'una trama que introduïa il·legalment immigrants a Catalunya.

– No ha estat la millor manera d'arribar a l'alcaldia.
– «Potser no és la millor manera però és una manera com una altra. La situació no ha estat la desitjada per tothom però ha estat així. Quan una persona va de número dos d'una llista sap que per qualsevol circumstància pot acabar fent d'alcalde i el que ens toca ara és agafar el toro per les banyes.»
– Forma part de la fornada d'alcaldes joves que té la comarca. Pel fet de ser jove pecarà d'inexperiència?
– «Tinc la mateixa edat que l'alcalde d'Avinyonet... Inexpert crec que no ho sóc. Fa quatre anys que sóc a l'Ajuntament. Vaig entrar a la meitat del mandat anterior i sóc una persona que viu, treballa i es coneix, crec, prou bé el municipi. Inexpert potser sí perquè fa molt poc que sóc al càrrec però no pel que fa al coneixement d'aquest municipi. El meu avantatge respecte als companys del grup és que treballo al poble.»
– Quines són les actuacions que queden per fer en aquest mandat?
– «Aquest any tenim encara dues o tres obres per fer. Estem finalitzant la plaça de Catalunya, estem a punt d'adjudicar les obres de renovació de la xarxa d'aigua amb els diners del pla Zapatero i a final d'any es començarà el reasfaltatge del nucli antic. Per l'any que ve tenim la construcció del nou magatzem municipal i el local d'entitats, que de fet és l'obra més potent del mandat. Tenim projectes a dojo i ganes de treballar encara més.»
– I el POUM en quin tràmit està ara?
– «Ara estem iniciant els tràmits de participació ciutadana. Estem als inicis.»
– El fet que hi hagi hagut un relleu al capdavant del partit pot afavorir un consens amb l'oposició, l'Alternativa per Santa Fe, per aprovar el POUM?
– «De consens no n'hi ha cap perquè aquest ha estat el seu cavall de batalla en aquests quatre o sis anys. Han enganyat molt la gent i els van donar la raó. Nosaltres continuem defensant que el creixement ha de ser pel mateix lloc que ja preveia el POUM que es va aprovar perquè per l'altre cantó no es pot créixer perquè hi ha les torres d'alta tensió.»
– La relació amb l'AISF continua igual?
– «Les relacions tot i el relleu d'alcalde continuen sent les mateixes, molt tibants i això anirà creixent en aquests dos anys que queden de mandat perquè ells ens seguiran tractant igual i faran el que puguin perquè el nou POUM no s'aprovi.»
–M'han dit que l'oposició es va oferir a formar part del govern quan Surià va deixar el càrrec. És cert?
– «Quan el Marcel Surià va plegar vaig mantenir una reunió amb ells i em van mostrar la seva disposició a entrar al govern. L'única condició que els vam posar és que s'asseguin a parlar públicament de les conseqüències negatives que ha comportat per al municipi no poder tirar endavant el POUM que es va aprovar i ells no hi han accedit. Els perjudicis han estat econòmics com per exemple que l'Ajuntament no pugui estar cobrant aquest any 60.000 euros d'IBI i que s'hagin pogut tenir terrenys per a l'escola. Ells fan política i nosaltres treballem pel poble.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt
Jéssica Albiach
Candidata de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament

“Illa obre la porta a pactar amb Junts per fer el Hard Rock, la B-40 i ampliar l'aeroport”

Barcelona
Dani Cornellà
Cap de llista a Girona per la CUP

“La CUP és una opció real de govern i ho hem demostrat”

Girona