Política

Àngel Cortadelles

Reus

“La unió és utòpica: a Reus, ERC i la CUP no hauríem pogut bastir un mateix programa”

La caiguda d'ERC va ser forta a Reus, on ha perdut els dos regidors que hi tenia. El cap de llista, Àngel Cortadelles, explica que el partit tot just n'està analitzant les causes per treure'n les conclusions que calgui en l'assemblea a la qual convocaran aviat a la militància. Mentrestant, ell ho atribueix en clau local a la mateixa gestió de govern, que “ha estat contestada en alguns àmbits”, però també a la “dinàmica nacional pròpia d'ERC, perquè a les ciutats es paga més la influència de la marca, i està pagant la no-acceptació del tripartit a la Generalitat”. En canvi, Cortadelles –que no creu que els hagin afectat les divisions internes– pensa que en l'àmbit rural els resultats han estat molt millors perquè “hi influeix més l'element personal”.

El lloc d'ERC a l'Ajuntament l'ocuparà, en part, el regidor que sí que ha tret la CUP en el seu debut, si bé Cortadelles no creu que aquesta divisió del vot hagi estat el problema. “L'independentisme unit és una utopia, no una solució; el que seria desitjable és que hi hagués un partit sobiranista a tots els àmbits ideològics entre l'esquerra i la dreta”, reflexiona. I ho justifica en clau local: “A Reus no es podia bastir un programa unificable entre ERC i la CUP, perquè tot i que compartim l'eix nacional, a l'Ajuntament cal gestionar el dia a dia, i tenim diferències en qüestions com la brossa o l'educació, així que no es pot dir que hagin ocupat el nostre mateix espai”.

Per reviure, el reusenc creu que ERC ha de buscar “un nou marc d'estratègies per donar respostes, perquè la ideologia hi és i té un espai, però s'ha allunyat de la ciutadania”. Això sí, mentre que en l'àmbit nacional el canvi implica “una renovació gairebé total de les persones”, en el municipal, “l'anàlisi s'haurà de fer població per població”.

ò.p.j.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA