Política

malgrat de mar

El PSC i el PP pactaran, però després de la constitució de l'Ajuntament

ICV-EUiA anuncia que s'abstindrà en la votació per proclamar la nova alcaldessa

Dat i beneït. El pacte entre el PSC i el PP de Malgrat va rebre ahir el vistiplau de les més altes instàncies en l'àmbit català i comarcal. La diputada popular Dolors Montserrat i el president comarcal Diego Sánchez es van reunir a l'Ajuntament amb l'alcaldessa en funcions, la socialista Conxita Campoy, i altres representants del partit per acabar de perfilar un acord que reeditarà i que s'ha mantingut en aquest mandat, però que ara no dóna una majoria absoluta i que necessitarà un altre suport.

Bona sintonia

Tant Conxita Campoy com la candidata popular, Ana Vega, van ressaltar ahir la bona sintonia aconseguida en aquests quatre anys i les facilitats a l'hora d'establir el repartiment de les responsabilitats. En aquest sentit, és gairebé segur que el PP conservarà l'àrea d'Inserció Laboral i que n'afegirà alguna altra vinculada al desenvolupament econòmic del municipi.

En qualsevol cas, malgrat que l'acord ja és un fet i només queda signar-lo, no s'oficialitzarà abans de demà, dia en què es constitueixen els nous ajuntaments sorgits de les eleccions del 22 de maig. “No hi ha cap pressa, el principi d'acord està fet i la confiança és mútua”, va destacar Conxita Campoy, que no es va mostrar “gens preocupada” pel resultat final de les votacions que demà l'haurien de fer alcaldessa. “Tot pot passar, però em consta que no hi haurà una majoria absoluta suficient per declarar l'alcalde en la primera volta i que serà en la segona quan la llista guanyadora s'imposarà”, va dir. Per la seva banda, Ana Vega va explicar que la seva formació encara no ha decidit si votarà a favor de Campoy o s'abstindrà. El PSC i el PP, però, només sumen vuit regidors, i per a la majoria absoluta en fan falta nou. Tots dos confien trobar el suport, de moment extern, d'ICV-EUiA.

ICV sí que s'abstindrà

Jordi Medina, nou i únic regidor d'ICV-EUiA, va anunciar també ahir que s'abstindrà en la votació per nomenar el nou alcalde demà. Medina lamentava no haver pogut consensuar un pacte d'esquerres amb ERC i el PSC i ratificava la decisió de quedar-se a l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de constants bombardejos

Barcelona
política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les seves forces estratègiques estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala