Política

SANTA PERPÈTUA DE MOGODA

L'acord d'ICV-EUiA, CiU i PCCA, basat en la sintonia programàtica

Els nous socis de govern defensen el pacte argumentant la necessitat de governabilitat i la coincidència d'objectius

La candidatura alternativa reconeix que no preveia cap combinació en què entrés el PP

Isabel Garcia (ICV-EUiA) serà investida alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda aquest dissabte amb els vots de CiU i de la Plataforma Cívica Ciutadans a l'Ajuntament (PCCA). Les tres formacions van presentar ahir un acord estable de govern que, segons afirmen, està basat en la sintonia programàtica i en la necessitat de garantir la governabilitat al municipi.

“Volem que la nostra gestió inspiri confiança i generi esperança”, va dir Isabel Garcia, que recuperarà una alcaldia que ja va ocupar del 2002 al 2007, els últims quatre anys sota el paraigua de CiU. Durant el darrer mandat, però, la federació nacionalista va afavorir la candidatura del PSC i va formar part del govern juntament amb ERC. En aquesta ocasió, el pacte no ha tingut continuïtat per diferents circumstàncies. “Nosaltres som un partit que podem treballar amb tothom i teníem la responsabilitat de seguir governant. ERC no volia entrar al govern, el PSC era qui havia de liderar l'acord i, tot i que no tenim res en contra del PP, el planejament hauria estat molt nou”, va dir Joan Mestres, candidat de CiU.

Pel que fa a PCCA, el cap de llista de la candidatura alternativa, Francesc Rodríguez, va deixar molt clar que, ideològicament, no era possible que entressin en cap altre pacte “perquè aquest hauria inclòs el PP”, i va justificar el fet que, després d'haver protagonitzat una oposició molt dura contra els ecosocialistes, ara afavoreixi la investidura de Garcia i passi a col·laborar amb ella des de l'executiu: “Vam ser molt crítics des del 1999 fins al 2003, però després ja vam afavorir la seva proclamació com a alcaldessa sense demanar res a canvi. A ICV-EUiA crec que li han anat molt bé els quatre anys a l'oposició per veure les coses des d'una altra perspectiva i, després de les dues setmanes de negociacions, estem molt satisfets dels acords i de les actituds. A partir del dia 11, el comptaquilòmetres es posa a zero per tal de sumar”.

Garcia, per la seva banda, va reconèixer que els dies de pactes van ser “molt intensos”, però també va manifestar que “l'acord es basa en temes programàtics i moltes coincidències”. Segons va dir, el programa de govern pel qual la ciutadania podrà avaluar la gestió d'aquí a quatre anys “ja és en el punt de revisió”, i compta fer-lo públic “al més aviat possible”. Pel que fa al cartipàs, que compta oficialitzar la setmana que ve, ja va avançar que de l'alcaldia n'emanaran quatre grans àrees, una més que fins ara, però no hi haurà cap altre regidor que tingui dedicació exclusiva.

Un programa comú amb quatre grans punts

ICV-EUiA, CiU i PCCA faran públic en els pròxims dies el seu programa de govern, però en el pacte que han signat ja queden reflectides quatre grans prioritats: austeritat i optimització de recursos; congelació dels salaris i reducció de l'estructura política –destinant el 50% de l'estalvi a situacions d'emergència social–; foment de l'activitat econòmica i de la creació d'ocupació –executant un pacte local contra la crisi–, i priorització de les polítiques socials. Entre les accions que es comprometen a fer hi ha la realització d'una auditoria a l'Ajuntament; la revisió de la política fiscal, tenint com a referència l'IPC; la modificació del reglament orgànic municipal, i el foment del diàleg i el consens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
tot recordant

Fèlix Goñi i Roura, l’inici de Terra Lliure

àsia

Els sondejos a peu d’urna a l’Índia pronostiquen un triomf de Modi

barcelona
política

Puigdemont exalça la feina feta per l’exili per poder aprovar l’amnistia

barcelona
àfrica

Sud-àfrica posa fi a tres dècades de domini del partit de Mandela

Barcelona
política

Illa es confessa “molt tranquil” sobre les negociacions postelectorals

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu insisteix que no hi haurà un alto el foc permanent fins que Hamàs hagi estat destruït

barcelona
política

ERC diu que ja negocia el referèndum i Junts li pica el crostó

barcelona
amèrica del nord

Mèxic arriba a les urnes després d’una campanya amb 34 candidats assassinats

barcelona
política

L’ANC culmina la renovació de la seva cúpula, que presdirà Lluís Llarch

barcelona