Política

Carles Pàramo (CiU) torna a ser alcalde de Roses

El batlle aprofita el discurs d'investidura per oferir “diàleg i transparència”, per anunciar l'estabilitat amb el pacte CiU-PP i per alertar que no entrarà “en complicitats de dubtosa finalitat”

Carles Pàramo i Ponsetí va encetar ahir, un minut abans d'un quart de deu del matí, la seva segona etapa i el seu cinquè mandat com a alcalde de Roses. Guanyador de totes les eleccions en què s'ha presentat com a cap de llista, va arribar a l'alcaldia el 1993, a mig mandat. Entre el 2007 i el 2011 va ser a l'oposició, aleshores gràcies al pacte del PSC amb Iniciativa –que no va tenir ni un regidor– i el PP, que ara li dóna suport a ell i al seu projecte per a Roses.

Precisament el portaveu del Partit Popular, Manel Escobar, va recordar una conversa del 1993 entre ell, com a dirigent popular, i Pàramo: “D'aquella conversa recordo que es va dir que junts faríem grans coses, i ara, divuit anys després, ha arribat l'hora”. El discurs de Pàramo, que el va acabar de fer molt emocionat, va ser de consens, molt conciliador i marcat per la conjuntura de crisi econòmica i política. El nou alcalde va aprofitar per oferir “diàleg i transparència” i per anunciar un govern marcat per la voluntat de superar vells conflictes i antagonismes i “mirar endavant, que no vol dir en cap cas entrar en complicitats de dubtosa finalitat”. Va remarcar l'estabilitat del govern amb el pacte CiU-PP, però no es va tancar a les aportacions dels dos grups de l'oposició: PSC i GdP-AM (vinculats a Esquerra). Francesc Giner (GdP) va anunciar la seva disposició a aportar “propostes, projectes i solucions des de l'oposició”. Magda Casamitjana, alcaldessa sortint, va fer el discurs més esperat, en el qual va destacar la “transparència, honestedat i voluntat de servei” i haver treballat per la cohesió de Roses. Es va atribuir el mèrit d'haver projectat més que mai el nom de Roses al món: “Roses figura avui en molts més mapes.”

L'ALCALDE

El nou govern neix amb la voluntat de superar vells conflictes i antagonismes i de mirar endavant
Carles Pàramo (CiU)
ALCALDE DE Roses

Vila, Xuclà, Llorens, Palma i Sans

A tres quarts de nou del matí, la sala de plens de l'Ajuntament de Roses era plena de gent. Molts van haver de seguir el ple a peu dret, amb la premsa darrere dels regidors, i uns quants van quedar a fora del saló de sessions. A les primeres files s'hi van asseure alguns convidats notables. Tres convergents: l'alcalde de Figueres, Santi Vila, el diputat al Congrés Jordi Xuclà i el director general de Cooperació Exterior de la Generalitat, Carles Llorens. En un altre banc hi havia els socialistes empordanesos Montse Palma, diputada al Congrés, i Martí Sans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona