Política

Arenys de Munt té alcalde de la CUP amb el suport de CiU

A mitjanit es va tancar el pacte amb els convergents; van votar a favor de la proclamació de Josep Manel Ximenis, que va reclamar la col·laboració de tothom per treballar en aquest mandat

El nou alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, va fer una crida a treballar conjuntament per tirar el poble endavant els propers quatre anys. En el seu parlament va defensar la política com “l'art de servir”, i va insistir que el poble el formen tots els ciutadans i que confia en la seva col·laboració. “Sense vosaltres la nostra tasca quedarà incompleta”, i va afegir que “tots són protagonistes d'aquest futur col·lectiu”.

El candidat de la CUP va ser proclamat alcalde comptant amb els vots dels regidors de CiU. Finalment, després de les negociacions inicials, de les quals es va desmarcar ERC, el pacte es va tancar a mitjanit entre CUP i CiU. En aquest sentit, Josep Manel Ximenis es va mostrar al final de l'acte agraït pels vots rebuts i va manifestar que s'aniran concretant les prioritats que els allunyen d'entrada, com ara la construcció del supermercat i la residència geriàtrica al rial Bellsolell. A més de la primera tinència d'alcaldia i la tercera, CiU també assumirà les regidories d'Urbanisme, Governació i Serveis Socials, així com la nova figura que es crea de portaveu del govern i altres presidències a l'empresa pública Gusam i a l'Associació Catalana de Municipis.

Tot i el pacte amb CiU, el nou alcalde insisteix que la segona força més votada, ERC, que també té quatre regidors, entri també a formar govern. En aquest sentit, Ximenis es va mostrar confiat que la setmana vinent es podran reprendre les converses. Tot i això, el candidat d'ERC, Joan Rabasseda, es mostrava reservat per les diferències de programa i apuntava que ERC està per treballar des de l'oposició.

En el ple, amb una gran expectació per part del públic, tots els regidors van jurar el càrrec, molts per imperatiu legal i sense renunciar a treballar pel poble i la independència de Catalunya. El regidor de més edat, el socialista Santi Morell, i el més jove, Ramon Planas, del PP, van presidir la mesa. L'exalcalde Carles Móra va entregar la bara i per primer cop es va lliurar un medalló recuperat, que, segons s'ha documentat a l'arxiu municipal, ja pertanyia als regidors del poble al segle XVIII. Els regidors van tancar la sessió de constitució del futur govern cantant Els segadors.

LA FRASE

Sense vosaltres la nostra tasca quedarà incompleta. Tots som protagonistes del futur col·lectiu
Josep Manel Ximenis
ALCALDE D'arenys de munt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Els EUA sancionen al grup israelià Tzav 9 per bloquejar l’ajuda humanitària

barcelona
estat francès

La justícia anul·la l’expulsió de Ciotti i el manté com a líder dels conservadors

barcelona
Cimera del Grup dels Set

El G7 exigeix a la Xina i l’Iran que no donin suport a Rússia contra Ucraïna

Barcelona
guerra a europa

Els EUA rebutgen el pla d’alto el foc de Putin a canvi de territori a Ucraïna

barcelona
Regne Unit

Caterina de Gal·les reapareixerà en públic dissabte a l’aniversari del rei

Barcelona
guerra a europa

L’OTAN supervisarà l’ajuda i la formació militar per a Ucraïna

barcelona
guerra a europa

Zelenski arriba a Suïssa per a la Cimera de la Pau impulsada per Kíiv

barcelona
àfrica

Històric acord per a un govern d’unitat nacional a Sud-àfrica

barcelona
hongria

Alliberen l’activista antifeixista Ilaria Saris elegida eurodiputada

barcelona