Política

Bagué afronta un govern en minoria de CiU a Cassà

Quatre anècdotes fan més distès un ple amb els grups predisposats a fer possible, d'entrada, la governabilitat

Tres lapsus i la fórmula emprada pel nou regidor de SI per acceptar el càrrec van ser les notes de color del ple de constitució de l'Ajuntament de Cassà de la Selva, ahir al migdia.

ERC va aconseguir 1.161 vots el dia 22 de maig, i no 161 com va dir el secretari, Pablo Fernández, que també va errar en la suma dels vots per l'elecció de l'alcalde, donant cinc vots a Enric Bagué en comptes dels sis que havia obtingut i que el convertien en el nou batlle de la vila. Bagué no va voler deixar sol el nou secretari i es va sumar a la festa a l'hora de donar la benvinguda als regidors que ho eren per primera vegada: es va oblidar d'Eduard Ayach, l'home fort de Convergència a Cassà. Rialles i distensió per un ple que va començar amb un llarguíssim silenci, pendents de la connexió amb la ràdio local, que evocaven més una cerimònia de comiat que un acte de benvinguda.

“Prometo, per imperatiu legal, respectar la Constitució del regne d'Espanya i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya amb l'objectiu de derogar-los per la constitució de l'Estat independent de la nació catalana”, va ser la fórmula emprada per Marc Mascort, nou regidor de SI, que va estar bona part del ple amb l'estelada a la mà.

Bona disposició sense alegria

Tots els caps de llista van dedicar els seus parlaments a mostrar agraïment als seus votants, respecte pels de les altres formacions i predisposició al diàleg i a arribar a acords puntuals per tal de fer viable un govern que CiU acara en minoria.

Entre altres coses, el cap de llista del PSC, Miquel Àngel Chamorro va deixar constància de l'orgull d'haver treballat des l'equip de govern els últims anys.

L'ara exalcalde Carles Casanova, va avançar que no posarà pals a les rodes a les propostes que puguin beneficiar els cassanencs i que suposin una gestió eficaç en aquests moments de crisi. Una crisi que va planar sobre tots els parlaments.

Bagué, el nou alcalde, va voler explicitar la seva fama d'home dialogant i es va mostrar decidit a, quan calgui, deixar de banda les ideologies partidistes per tal de resoldre temes senzills que ajudin a plantejar un projecte de futur. També va retre homenatge a Gerard Call, exregidor socialista desaparegut fa pocs dies. Abans, havia agraït a Casanova les facilitats del traspàs.

L'ALCALDE

Hem d'anticipar-nos a la fi de la crisi. El govern incentivarà, no aturarà, l'empenta dels cassanencs
Enric Bagué (CiU)
Convergència i unió


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” del TPI

barcelona