Política

Parlon insta els demòcrates a millorar Santa Coloma

L'alcaldessa socialista advoca pel diàleg per construir un projecte de futur integrador en el ple d'investidura

La cap de llista revalida el càrrec amb el suport del seu grup i d'ICV-EUiA i CiU

La candidata del PSC Núria Parlon es va proclamar ahir alcaldessa de Santa Coloma amb 17 vots dels 27 possibles. CiU va seguir ICV-EUiA i va donar suport a la candidatura socialista. Tant el PP com PxC van presentar candidatura pròpia i van votar els seus respectius caps
de llista, i Gent es va abstenir.

Ja oficialment com a alcaldessa, Parlon va instar tots els “demòcrates” a treballar per fer de Santa Coloma “una ciutat millor”, advocant pel diàleg i la cohesió social. Fent servir la història de l'excanceller alemany Willy Brandt –perseguit pels nazis–, Parlon va prometre “noves respostes” als reptes del futur, com ara la diversitat cultural. Com ella, Carles Combarros (CiU) i Siscu Sánchez (ICV-EUiA) van demanar esforços per afavorir la integració, davant qui “atempta contra la convivència”. En la mateixa línia, però amb un punt crític, Aitor Blanc (Gent) va lamentar la presència “d'un partit de caire xenòfob” al consistori i va demanar treballar per fer una ciutat “més justa i solidària”, i M. Carmen Sáez (PP) va demanar “participació real”.

Un portaveu dels “indignats” va aprofitar el ple per lliurar a la nova corporació un text amb demandes concretes. A la sortida, els acampats van mostrar el seu rebuig a la classe política, en especial als tres regidors de PxC. La tensió va augmentar quan un d'ells va fer un gest anticonstitucional. L'episodi, però, no va tenir més conseqüències.

L'ALCALDESSA

Hem de lluitar per evitar el retrocés democràtic i l'avenç de la intolerància i el populisme
Núria Parlon
Alcaldessa de Santa Coloma


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.