Política

Teresa Ferrés és escollida per tercera vegada alcaldessa de Palamós

Va obtenir el suport d'ERC i de l'Entesa, i CiU i el PP van votar el seu cap de llista

La participació, el medi ambient i la promoció econòmica, eixos del govern

Teresa Ferrés va ser ahir reelegida, per àmplia majoria, alcaldessa de Palamós per als propers quatre anys. D'aquesta manera, la cap de llista del PSC repetirà per tercera vegada consecutiva en el càrrec. A part del suport del seu grup, va rebre també el vot favorable de l'Entesa-ICV, que li garantia la majoria absoluta i amb qui compartirà govern. A més, els dos regidors d'ERC també van votar a favor de Ferrés. CiU i el PP, en canvi, van optar per votar els seus caps de llista: Miquel Kelo Martí i Ricard Fontanet respectivament.

No hi va haver, doncs, cap gran sorpresa en la constitució del nou Ajuntament. Tots els grups van reconèixer la contundència de la victòria de Ferrés del passat 28 de maig, i mentre els partits que estaran a l'oposició anunciaven contundència però responsabilitat en l'obra de govern, Ferrés els va allargar la mà per al diàleg. L'alcaldessa va establir quins seran els tres eixos de futur –participació ciutadana, medi ambient i promoció econòmica–, i va afirmar: “Palamós és un espai d'oportunitats, i el sector públic i el privat hem de remar en la mateixa direcció”. L'alcaldessa va repassar l'obra de govern dels últims vuit anys i va apostar per: “proposar reformes perquè estem en un canvi de model i cal superar la visió clàssica de l'administració: el moment és exigent”.

El cap de l'oposició, Kelo Martí, va fer un breu discurs en què es va mostrar “expectant” per veure com el govern compleix el seu programa, i el líder d'ERC, Dani Reixach, va esperonar a escoltar l'opinió dels veïns i les entitats locals. Ricard Fontanet, del PP, va dir que donaran suport al que comporti beneficis per al poble. Erik Solés, de l'Entesa-ICV, va valorar que en un context de tomb cap a la dreta, Palamós ha donat suport a les forces d'esquerra.

LA FRASE

Des del 2008 patim la crisi. Cal mantenir el rigor i l'austeritat, però també cal tenir un millor finançament
Maria Teresa Ferrés (PSC)
alcaldessa DE palamós

El pacte entre el PSC i l'Entesa

Teresa Ferrés va anunciar ahir que a finals de la setmana vinent es farà públic el nou cartipàs municipal. De moment, el que se sap és que el regidor de l'Entesa-ICV tindrà la cinquena tinença d'alcaldia i l'àrea de Medi Ambient. En canvi, va quedar fora del pacte el grup d'ERC, que tot i que inicialment havia de formar part del govern, se'n va desentendre en sumar-s'hi l'Entesa. Reixach, el cap de llista d'ERC, va dir ahir que “la situació ens ha portat a l'oposició”, però van donar suport a la investidura de Ferrés. L'alcaldessa, per la seva banda, els va agrair la confiança i els va dir que els tindrà “respecte”. La decisió d'ERC de no entrar al govern, presa ja fa dies, va sorprendre perquè la formació quedarà a l'oposició alineada amb CiU i el PP. A més, va provocar algunes divergències internes, i la dimissió del president local Feliu Antúnez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat
política

Nova concentració a Via Laietana després de la denúncia policial

barcelona
guerra a europa

Rússia inicia maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona

El PSC reclama el Pla d’Actuació Municipal i de comunicació del govern

FIGUERES
regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders de la policia

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Milers d’iranians s’acomiaden del president Ebrahim Raisi, que serà enterrat dijous

Barcelona