Política

Perolada i “performance” en la presa de possessió de Rita Barberá

Màxima vigilància policial per als indignats del Moviment 15-M, que protesten pacificament en la constitució dels ajuntaments valencians

Ripoll i Alperi “perseguits” pels manifestants

Un triple cordó policial protegia des de primeres hores d'ahir els voltants de l'Ajuntament de València. Màxima protecció per a l'acte de constitució del consistori després dels avalots succeïts en passat dijous a durant l'obertura de la VIII legislatura de les Corts.

La convocatòria d'una perolada per part dels indignats del Moviment 15-M va mantenir en alerta la Policia Local i els efectius de la Policia Espanyola. Però finalment no es va produir cap incident ressenyable. Els centenars de persones que van fer sonar diferents estris de forma continuada des de les 9,30 del matí fins més enllà de les dos del migdia, van convertir el soroll dels seus instruments casolans en la banda sonora de l'acte de pressa de possessió de Rita Barberá com a alcaldessa.

Des del saló de Cristall de l'edifici consistorial els convidats i la premsa —mai un acte d'aquestes característiques havia concitat tanta expectació mediàtica— sentien per igual les protestes dels indignats i els discursos dels polítics.

El moment més “simpàtic” de la protesta va arribar, tot just després de finalitzar l'acte institucional. Un grup de joves va escenificar una paròdia, en què el president de la Generalitat, Francisco Camps, i l'alcaldessa de València, Rita Barbera van fer la volta a la plaça repartint diners entre els assistents, seguits molt a prop pels professionals de Cagant 9. La catarsi va col·lectiva es va produir quan Camps i Rita van segellar la seua complicitat amb un intens bes als llavis.

“Persecució” a Alacant

A Alacant, la policia va desallotjar a primera hora els manifestants que s'organitzaven per a acudir a l'acte de pressa de possessió de l'alcaldessa del PP, Sonia Castedo, investigada en una peça separada del cas Brugal, per presumptes irregularitats en l'aprovació del PGOU.

Això no obstant, unes tres-centes persones van seguir els polítics des de la plaça de la Muntanyeta fins a l'Ajuntament. Els més xiulats i protestats van ser l'exalcalde de la ciutat, Luis Díaz Alperi —investigat pels mateixos fets que Castedo— i el president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, imputat també pel cas Brugal per la concessió irregular el pla zonal de residus del Baix Segura

. Tant Alperi, que va intentar esquivar els protestants, com Ripoll van haver d'escoltar qualificatius com ara “xoriço”, “lladre”, “corrupte” i “vividor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona