Política

Perolada i “performance” en la presa de possessió de Rita Barberá

Màxima vigilància policial per als indignats del Moviment 15-M, que protesten pacificament en la constitució dels ajuntaments valencians

Ripoll i Alperi “perseguits” pels manifestants

Un triple cordó policial protegia des de primeres hores d'ahir els voltants de l'Ajuntament de València. Màxima protecció per a l'acte de constitució del consistori després dels avalots succeïts en passat dijous a durant l'obertura de la VIII legislatura de les Corts.

La convocatòria d'una perolada per part dels indignats del Moviment 15-M va mantenir en alerta la Policia Local i els efectius de la Policia Espanyola. Però finalment no es va produir cap incident ressenyable. Els centenars de persones que van fer sonar diferents estris de forma continuada des de les 9,30 del matí fins més enllà de les dos del migdia, van convertir el soroll dels seus instruments casolans en la banda sonora de l'acte de pressa de possessió de Rita Barberá com a alcaldessa.

Des del saló de Cristall de l'edifici consistorial els convidats i la premsa —mai un acte d'aquestes característiques havia concitat tanta expectació mediàtica— sentien per igual les protestes dels indignats i els discursos dels polítics.

El moment més “simpàtic” de la protesta va arribar, tot just després de finalitzar l'acte institucional. Un grup de joves va escenificar una paròdia, en què el president de la Generalitat, Francisco Camps, i l'alcaldessa de València, Rita Barbera van fer la volta a la plaça repartint diners entre els assistents, seguits molt a prop pels professionals de Cagant 9. La catarsi va col·lectiva es va produir quan Camps i Rita van segellar la seua complicitat amb un intens bes als llavis.

“Persecució” a Alacant

A Alacant, la policia va desallotjar a primera hora els manifestants que s'organitzaven per a acudir a l'acte de pressa de possessió de l'alcaldessa del PP, Sonia Castedo, investigada en una peça separada del cas Brugal, per presumptes irregularitats en l'aprovació del PGOU.

Això no obstant, unes tres-centes persones van seguir els polítics des de la plaça de la Muntanyeta fins a l'Ajuntament. Els més xiulats i protestats van ser l'exalcalde de la ciutat, Luis Díaz Alperi —investigat pels mateixos fets que Castedo— i el president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, imputat també pel cas Brugal per la concessió irregular el pla zonal de residus del Baix Segura

. Tant Alperi, que va intentar esquivar els protestants, com Ripoll van haver d'escoltar qualificatius com ara “xoriço”, “lladre”, “corrupte” i “vividor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El pla d’habitatge, una de les prioritats del nou alcalde de l’Hospitalet, David Quirós

l’Hospitalet de Llobregat
Política

El TSJC retorna al jutjat el cas de Vergés per la vacunació a policies

barcelona
política

ERC insta Illa i Puigdemont a presentar-se a la investidura

barcelona
rússia

Putin visitarà Kim a Corea del Nord aquest dimarts i dimecres

barcelona
política

Els comuns convoquen l’assemblea per renovar direcció i projecte al novembre

barcelona
política

Un informe certifica que Garriga va despatxar despeses personals al compte de Vox del Parlament

barcelona
política

Aznar anima els ciutadans a actuar contra el “desmuntatge constitucional” de l’amnistia

b«rcelona
guerra a gaza

Netanyahu dissol el gabinet de guerra

barcelona
política

Le Pen amenaça d’expulsar Puigdemont si guanya les eleccions

barcelona