Política

POLÍTICA

Sanllehí (CiU) presidirà el Consell de l'Alt Empordà

L'alcalde de Castelló d'Empúries s'estrenarà en el càrrec i el de Llançà, Pere Vila, formarà part de la Diputació

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà estrenarà un nou president que serà l'alcalde de Castelló d'Empúries, Xavier Sanllehí, que ja formava part de l'organisme comarcal. El principal favorit per ocupar el càrrec era el de Llançà, Pere Vila, que ja ho va ser dos anys en aquest mandat i ocupa la vicepresidència primera, però finalment Vila ha estat escollit per ser un dels tres representants de CiU de la comarca de l'Alt Empordà a la Diputació. Els altres són la primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Marta Felip, i l'alcalde de Pau, Josep Blanch –que és d'Unió–. A la Diputació també hi haurà l'actual presidenta del Consell Comarcal, Consol Cantenys (PSC), i l'alcalde de Vilabertran, Martí Armadà (ERC).

Una altra de les cares noves en els primers llocs del Consell de l'Alt Empordà serà el regidor de Pau, Pere Maluquer, en una de les vicepresidències, que substituirà així Blanch. Tots dos són d'Unió. Joan Vilahú (CiU) és un altre dels vicepresidents actuals i un dels consellers que fa més anys que hi són, però en aquesta ocasió n'ha quedat fora ja que no ha entrat de regidor a Vilafant, municipi on ha format part del consistori en els darrers vuit anys.

A l'ens comarcal també hi podria haver l'exalcaldessa de Roses Magda Casamitjana, que actuaria de portaveu del PSC, en el lloc de Cantenys.

CiU té majoria absoluta al Consell Comarcal però s'havia comentat la possibilitat que oferís al PSC renovar l'acord de govern. Aquesta opció, però, s'ha descartat.

Xavier Sanllehí recupera poder

Després d'haver estat quatre anys a l'oposició de l'Ajuntament de Castelló, Sanllehí va guanyar les darreres eleccions i, aquest cop, no li ha passat com fa quatre anys, que també va guanyar però un pacte quadripartit i una regidora trànsfuga el van allunyar de l'alcaldia. Precisament el seu predecessor, Salvi Güell (ERC), aquesta setmana s'ha incorporat a una oficina bancària de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona