Política

Badalona

Falcó proposa a Albiol una llista de prioritats per tirar-les endavant

Trobada El líder de CiU i l'alcalde de Badalona mantenen una trobada “cordial” en què també tracten de l'organització municipal Districtes García Albiol sembla favorable a la proposta convergent d'annexionar el Progrés al districte 1

De cap de les maneres vol sentir a parlar de “pacte encobert” ni obrir cap porta a un futur acord amb el PP, però el líder de CiU, Ferran Falcó, va voler deixar ahir molt clar que la federació nacionalista farà una oposició “útil, que permeti fer coses a favor de la ciutat de Badalona”. Esgrimint aquests arguments, Falcó va aprofitar ahir al matí la seva trobada amb Xavier García Albiol –el nou alcalde està mantenint reunions amb els tres líders de l'oposició– per plantejar-li una llista amb disset prioritats, sobre les quals va dir: “Estem disposats a parlar amb el PP per tirar-les endavant”.

Les primeres qüestions estan relacionades amb l'organització interna de l'Ajuntament de Badalona. CiU reclama que es continuï avançant en la transparència de la gestió municipal (open government), que s'encarregui una auditoria dels recursos humans i, entre d'altres, que es promogui una comissió d'experts per reduir i simplificar l'actual normativa. Sense entrar en detalls, Falcó, segons va explicar instants després de sortir de la reunió, va plantejar la necessitat d'estudiar el funcionament de les diferents empreses municipals.

El segon paquet de projectes té a veure amb l'urbanisme i el planejament. CiU vol introduir en l'agenda del PP actuacions com ara els pàrquings d'iniciativa veïnal pendents a Llefià, la desafectació de Francesc Macià i la unitat d'actuació que preveu obrir un carrer a Dalt la Vila i que no compta amb l'aprovació veïnal. El líder convergent també es va mostrar disposat a negociar amb el PP “les possibles operacions de venda de sòl i patrimoni per generar recursos que es puguin invertir en la promoció econòmica de la ciutat”. Finalment, Falcó va tancar la llista amb propostes relacionades amb els serveis i els equipaments, com ara el pla d'usos de l'Escorxador i el Carme, i la necessitat de trobar una seu estable per a la coordinadora d'entitats de cultura tradicional.

Ahir, la reunió entre els dos líders polítics va ser molt breu i, per tant, no es va entrar en els detalls de cap d'aquestes propostes. Tots dos esperen continuar parlant-ne la setmana vinent. Xavier García Albiol va confirmar que durant la trobada no s'havia parlat de “projectes concrets” i va agrair la “receptivitat i cordialitat” que havia trobat en el representant convergent. El nou alcalde de Badalona va assegurar que la prioritat en aquestes primeres trobades amb la resta de líders “és l'organització municipal”, i ho va justificar: “M'agradaria arribar a un consens amb tothom abans d'aprovar el cartipàs”. Dilluns es trobarà amb Jordi Serra.

CiU demana que la Móra s'inclogui al districte 7

L'actual distribució de Badalona en vuit districtes experimentarà canvis, tal com García Albiol ja havia anunciat. De vuit es passarà a “cinc o sis”, segons va desvelar ahir. Pel que fa al nou repartiment, CiU reclama que el barri del Progrés s'annexioni a l'actual districte 1 –és una condició imprescindible per acceptar-ne la gestió– i ahir també va instar Xavier García Albiol a incorporar el barri de la Móra a l'actual districte 7, ja sense el Progrés. El nou districte, per tant, l'integrarien el Gorg, Can Claris, el Raval i la Móra. García Albiol veu factibles aquests canvis, però matisa la seva intenció de consensuar la nova distribució territorial amb totes les forces polítiques. D'altra banda, CiU proposa que la gerència de Dalt la Vila també es gestioni des del districte primer i es mantingui l'actual responsable, Rafael Argelich.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

La CUP vol ampliar el parc de pisos públics per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona