Política

ELS NOUS AJUNTAMENTS

Els rivals CiU i PSC lliguen un cartipàs històric a Sant Feliu

La històrica aliança entre CiU i el PSC a Sant Feliu de Guíxols s'ha segellat amb el cartipàs, en què aparentment queden enterrades les seves rivalitats

La ciutat per viure i treballar, com ha batejat el programa i acció del govern de Sant Feliu de Guíxols, de CiU i el PSC, el seu alcalde, Joan Alfons Albó (CiU) ja té forma en el decret que es va signar ahir. Tot i que encara resta el tràmit d'informar-lo en el ple. En tot cas, el cartipàs és un pas endavant en l'enterrament de les rivalitats. De fet, el que era impensable fa uns any, un pacte entre CiU i el PSC, almenys a Sant Feliu, ja és tota una realitat.

Un pacte que a la pràctica enterra, si més no per ara, la històrica pugna iniciada entre el desaparegut Josep Vicente (PSC) i l'ara advocat Josep López de Lerma (CiU). El més curiós de tot plegat és que l'artífex de la derrota del PSC a Sant Feliu, Joan Alfons Albó, ha estat el que ha guiat el pacte de la pau amb els socialistes.

El cartipàs, i a grans trets, té dues columnes que giren al voltant de l'alcaldia, de CiU, i la vicealcaldia, amb Pere Albó al capdavant (PSC). L'alcalde s'atribueix Secretaria, Contractació i Recursos Humans, Consell Escolar Municipal i Ports i Costes.

Pere Albó (PSC), la primera tinència d'Alcaldia, Portaveu del govern, Cultura i Patrimoni, Projecte Thyssen i Patrimoni Anlló i Comunicació.

Júlia Vendrell (PSC) s'ocupa d'Ensenyament, cinquena tinència d'Alcaldia, Equipaments Educatius, Oficina del Català i Escola Oficial d'Idiomes.

Pilar Giró (CiU) portarà Promoció de la Ciutat i Relacions Institucionals i quarta tinència d'Alcaldia.

Pau Casals (CiU), Història, Coneixement i Difusió, Desenvolupament del Pla Director del Monestir, Pla Director de l'edifici de l'antic hospital i Museu d'Història.

Dolors Ligero (CiU) s'encarregarà de Serveis Econòmics, Pla de Barris, Participació Ciutadana, segona tinència d'Alcaldia i Serveis Econòmics.

L'altre home fort del PSC, Joan Vicente, Planificació Urbanística, Habitatge i Medi Ambient, tercera tinència d'Alcaldia, Patrimoni Natural, Desenvolupament i gestió del POUM, Polítiques d'Habitatge i el que es preveu polèmic pla d'aparcaments.

Juan José García (PSC) tindrà Desenvolupament Econòmic i Treball i la setena tinència d'Alcaldia, promoció de l'acord per a l'impuls econòmic de la ciutat, Comerç, Indústria i Pesca i Modernització de l'Administració.

Magdalena Lupiáñez i Soler (CiU), Esports i Joventut i la sisena tinència d'Alcaldia.

Verònica Lahoya (PSC), durà Acció Social, Serveis Socials, Salut Pública, Polítiques d'Igualtat i Integració, Serveis a la Gent Gran i la residència de la gent gran.

L'altre home fort de CiU, Joaquim Clarà (CiU), Serveis Municipals, Seguretat Viària, Mobilitat i Ocupació i Via Pública.

I finalment, Francisco Cárdenas (CiU), tindrà Governació i Manteniment de la Ciutat, Seguretat Ciutadana i Policia Local, Tancament de Carrers, Protecció Civil, Brigada d'Obres i Manteniment i Mobiliari Urbà.

F. Càrdenas
(CiU)
Governació
Pau Casals
(CiU)
Història
Pilar Giró
(CiU)
Promoció
Joaquim Clarà
(CiU)
Serveis
Magda Lupiáñez
(CiU)
Esports
Dolors Ligero
(CiU)
Promoció Econòmica


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona