Política

El govern de Potries no comptarà amb cap alliberat

També han decidit no percebre contraprestació econòmica en atenció a la crisi general existent

El Grup Municipal Compromís de Potries, a través del seu alcalde Juanfer Monzó, realitzarà la proposta al proper plenari de l'Ajuntament, en el qual s'abordarà la nova articulació de l'Ajuntament, d'eliminar totes les contraprestacions econòmiques dels regidors i de l'alcalde, atenent a la situació de crisi general.

Fins ara, el grup de govern havia disposat d'un regidor alliberat, amb un sou anual de 12.040 €, per l'alliberament a temps complet. Tot i considerar-se una despesa baixa, comparada amb les que hi ha per la rodalia dels sous dels polítics d'altres ajuntaments, l'alcaldia de Potries, amb el suport del grup, eliminarà de la plantilla de personal aquesta figura, de forma que no existirà cap regidor, ni regidora, amb sou a l'Ajuntament de Potries.

Amb aquesta mesura, es ralentitzaran determinades actuacions i alguns tràmits, però es considera que és un esforç necessari, en els temps que corren. Un esforç que s'eixampla a tots els grups.

Però la política d'austeritat no es queda amb aquesta mesura. Des de la legislatura 1991-1995, a proposta del regidor d'EU, Vicent Gironés, es va implantar una indemnització anual a tots els regidors de l'Ajuntament, que l'última anualitat es va concretar en uns 115,12 € a l'any, incloent l'Alcaldia, que no mai ha cobrat cap altra retribució.

Les indemnitzacions eren idèntiques, per a l'Alcaldia i la resta de regidors, estigueren al govern o a l'oposició. La proposta és eliminar també aquestes indemnitzacions, que òbviament son ridícules, doncs en altres ajuntaments es cobra aquesta quantia sols per assistir a un plenari. D'aquesta forma que cap de les regidores i els regidors, percebrà cap tipus de contraprestació, ni econòmica, ni de cap tipus, per l'exercici del seu càrrec.

Aquest esforç d'estalvi continuarà amb la reducció de les despeses del capítol de personal, que a pesar d'estar entre els més baixos de la Safor, el 20,58 % del pressupost, mentre que Gandia està en el 25,54 % o Ròtova en el 39,40%, intentarà rebaixar-se, per a la qual cosa l'Alcaldia ha decidit crear una Comissió Especial per a establir una nova relació de llocs de treball per al pressupost de 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.