Política

sant pol de mar

ERC i el PP “salven” les remuneracions del govern

CiU, que governa en minoria, defensa dues dedicacions exclusives i una de parcial i manté que les assignacions són les del 2007 amb una rebaixa del 7%

El govern en minoria de CiU a Sant Pol va superar pels pèls les primeres aprovacions del ple corresponents a les remuneracions del govern i també de l'oposició, gràcies als vots favorables d'ERC i del PP. La nova i primera alcaldessa del municipi, Montserrat Garrido, va defensar que en aquest mandat hi hagi dues dedicacions exclusives, la seva i la del primer tinent d'alcalde, Ferran Xumetra, i una de parcial, la del regidor de Joventut, Cultura, Festes i Esports, Xavier Caterineu. “Les assignacions són idèntiques a les que hi havia el 2007, tot i que hem augmentat en nombre de regidors, d'11 a 13 i, a més, amb una rebaixa del 7%”, va especificar.

En concret, l'alcaldessa cobrarà 41.755 euros bruts l'any; Ferran Xumetra, 35.492; i Xavier Catarineu, 15.971. La resta de regidors, tant del govern com de l'oposició, rebran una remuneració segons l'assistència als òrgans col·legiats, que serà de 170 euros per sessió de ple i de junta de govern i de 50 euros per comissions, junta de portaveus i altres òrgans.

Crítiques

El portaveu del grup majoritari a l'oposició, Junts, Joan Vigatà, va retreure al govern la dedicació exclusiva del tinent d'alcalde i va apuntar que la partida destinada a pagar els càrrecs electes era superior a la de l'actual mandat. Garrido va desmentir l'afirmació i va afegir-hi que el seu govern no augmentaria la partida amb cap càrrec de confiança.

Per la seva banda, Manel Puig, d'ICV-EUiA, va reclamar la retirada de l'aprovació de les assignacions del govern i va apuntar una revisió a la baixa. Finalment, tant ERC com el PP van donar-hi suport i aquest últim, Isaac Iván Martín, va apel·lar a la responsabilitat per argumentar el seu vot en positiu.

En la sessió d'ahir també es va canviar la periodicitat dels plens –de dos mesos a un– i es van distribuir les responsabilitats de govern. L'alcaldessa assumeix Urbanisme, Règim Intern i Ensenyament; Ferran Xumetra, Governació i Mobilitat, Serveis Municipals, Hisenda, Noves Tecnologies i Comunicació; Anna Pera, Medi Ambient, Salut i Consum; i Raimon Vidal, Turisme, Promoció Econòmica, Serveis Socials i Gent Gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona