Política

CERDANYOLA DEL VALLÈS

ICV retreu al govern que encara no convoqui el primer ple del mandat

El futur portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA de Cerdanyola, Santi Cayuela, ha retret al govern (PSC-CiU) que encara no hagi convocat el primer ple del mandat per donar compte del cartipàs i per portar a aprovació les dedicacions dels regidors, els sous, i els càrrecs de confiança. Els ecosocialistes consideren que el ple no s'ha convocat perquè PSC i CiU –que governen en minoria– no han exercit la política de mà estesa que havien promès i perquè “no han acceptat cap proposta de l'oposició”. Els ecosocialistes demanen, entre d'altres, que tots els partits de l'oposició estiguin a la Junta de Govern Local, que l'oposició estigui representada en els òrgans supramunicipals i que es rebaixin les dedicacions exclusives dels regidors –de 7 a 3– i també els càrrecs de confiança –de 6 a 3–. Segons Cayuela, “el govern no ha estat capaç d'entendre que està en minoria”.

El portaveu del PP, Manuel Buenaño, considera que la proposta de cartipàs anunciada “no s'ajusta als moments actuals” ja que planteja “una administració molt més complexa en lloc de simplificar-la”. El portaveu popular, l'acord de govern PSC-CiU “és un acord partidista, no pas per a Cerdanyola, i es limita al repartiment de càrrecs”. Per Buenaño, això torna a convertir Cerdanyola “en un regne de Taifes que no garanteix la unitat política”. Pel que fa les retribucions dels regidors, el PP demana que s'ha de reduir el cost de les dedicacions exclusives i parcials. En relació als càrrecs de confiança, Buenaño insisteix en que es convoquin concursos interns entre els treballadors del consistori perquè “hi ha persones molt preparades i amb molta capacitat per a liderar equips i projectes de ciutat”.

Fonts municipals s'han limitat a dir que el ple es pot convocar fins l'11 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Som-hi-ERC denuncia que s’elimina l’oferta de cursos d’accés a la Universitat

santa coloma de farners
Unió Europea

L’Eurostat confirma l’augment de la inflació a la zona euro fins al 2,6% al maig

Barcelona
política

La Mesa explora si pot actuar contra les despeses de Vox al Parlament

barcelona
política

El PSC i ERC obren les negociacions per la investidura

barcelona
judicial

El TC admet el recurs del PP contra el vot delegat de Puigdemont i Puig

barcelona
judicial

Puigdemont declara en una comissaria de París per la causa del Tsunami

barcelona
Corea

Corea del Sud dispara trets d’avís a soldats del Nord que han creuat la divisòria

Barcelona
Unió Europeu

Acaba sense acord la cimera per renovar els alts càrrecs comunitaris

Barcelona
política

Rull apunta que dimarts no hi haurà investidura

barcelona