Política

El vot del PP permet que PM continuï tenint l'alcaldia de Massanes

El candidat del PP i exregidor de CiU va mantenir fins al darrer moment que s'abstindria. En votació tancada, però, es va fer evident que va votar Clopés

La segona va ser la bona, i Josep Maria Clopés, el candidat independent adscrit a la llista blanca del PSC, PM, va ser escollit ahir alcalde, aquesta vegada tal com Déu mana. De fet, ja va ser escollit el dia 11 de juny passat, però el ple no va ser vàlid perquè cap dels regidors va complir amb el protocol que marca la llei de jurar o prometre fidelitat a la Constitució, al rei i a l'Estatut de Catalunya.

Del dia 11 al ple d'ahir hi ha coses, però, que han canviat. Clopés en un principi assegurava que havia establert un pacte amb els regidors independents, adscrits a AM, és a dir, a ERC, de tal manera que es partirien l'alcaldia dos anys cadascun. AM va obtenir dos regidors, i PM també dos. Els números sortien ja que la majoria absoluta és de quatre regidors. CiU, el PP i ICV en tenen un cadascun.

Ahir, la sorpresa va saltar quan el regidor del PP, Jordi Porta, va donar el seu vot a Clopés, quan negava que ho faria fins i tot moments abans d'iniciar-se el ple. Que CiU l'hi donaria, no era cap sorpresa. ICV, per la seva banda, va repetir l'abstenció. Si Porta no hagués donat el vot a Clopés, automàticament hauria estat escollit alcalde Joan Pou, d'AM, en ser la llista més votada.

Clopés va anunciar que es repartiria les regidories amb el PP i CiU.

El fet més sorprenent és que Clopés i Porta estan considerats enemics políticament irreconciliables, pel fet que van trencar les relacions en el mandat passat, quan Porta era de CiU, en no complir-se l'acord de partició de l'alcaldia.

Els dos regidors d'ERC no es van estar de mostrar la seva sorpresa per la decisió de l'exconvergent i actual regidor del Partit Popular. A fora el carrer, la gent donava poc temps de vida al nou govern PM-CiU-PP.

Els socialistes reben el suport de CiU i el PP

A Massanes es va escenificar ahir que la política municipal es mou pels seus propis camins. La possible aliança de les esquerres no va ser possible i el PSC no va tenir manies a l'hora de buscar el suport, fins i tot dels enemics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt
Jéssica Albiach
Candidata de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament

“Illa obre la porta a pactar amb Junts per fer el Hard Rock, la B-40 i ampliar l'aeroport”

Barcelona
Dani Cornellà
Cap de llista a Girona per la CUP

“La CUP és una opció real de govern i ho hem demostrat”

Girona
la crònica

La plaça Artós, als peus d’Ayuso

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona