Política

begues

CiU, PP i Tots per Begues prenen l'alcaldia a ICV

La nova alcaldessa i els seus socis surten del consistori escortats per la policia

Un mes i un dia. És el temps que Ramon Guasch, d'ICV, ha durant a l'alcaldia aquest mandat. Va ser investit l'onze de juny passat i Mercè Esteve, de CiU, el va rellevar ahir en el càrrec després de tirar endavant una moció de censura pactada amb el PP i Tots per Begues, que és una de les primeres del mandat en el conjunt de Catalunya. Els tres grups sumen set regidors, suficients per assolir la majoria absoluta en un ple de 13. D'aquesta manera, la federació accedeix a la seva vuitena alcaldia al Baix Llobregat, una comarca amb una forta preponderància socialista. A la sortida del ple, el nou govern va haver de ser custodiat per la policia local i els Mossos davant de la casserolada d'alguns veïns.

Durant el ple extraordinari celebrat al migdia, Esteve va assenyalar que la moció de censura “no és contra el govern, sinó contra l'alcalde, que ha estat incapaç de formar govern”. La nova alcaldessa va oferir “diàleg” a tots els representants municipals, “inclosos els que fan la necessària tasca d'oposició”. Esteve va assegurar que un dels reptes de la localitat és decidir el futur creixement del municipi i “fer-se un lloc” en la seva realitat metropolitana.

ICV va guanyar les eleccions municipals del passat 22 de maig en aquesta població, però va quedar empatada a tres regidors amb CiU. El ple d'ahir va ser força concorregut. Entre altres assistents, va destacar la presència del responsable comarcal de CDC al Baix Llobregat, Josep Maria Llop.

Al final de la sessió, un grup de veïns va protagonitzar una casserolada al davant de l'ajuntament. La policia local i el Mossos d'Esquadra van haver de custodiar els membres del nou govern a la sortida de l'edifici. Està previst que el proper 20 de juliol se celebri el pròxim ple per aprovar el nou cartipàs municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
escòcia

El ministre principal escocès vol mantenir-se en el poder després de trencar la coalició

barcelona
Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona