Política

Salut contempla deixar un servei d'urgències al Dos de Maig

Boi Ruiz assegura que la decisió de tancar l'hospital ja es preveia el 2007 quan el consorci que el gestiona va obrir un altre centre a Sant Joan Despí

El conseller assegura que cap metge es quedarà sense feina per les retallades

La Conselleria de Salut de la Generalitat contempla l'opció de deixar un servei d'urgències a l'hospital Dos de Maig de Barcelona, si finalment no prospera l'opció d'instal·lar un centre d'alt nivell per atendre malalts crònics, ha assenyalat aquest dimecres el conseller Boi Ruiz.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ruiz ha assenyalat que existeix una part de l'edifici del Dos de Maig de 1.200 metres quadrats propietat de la Generalitat -la resta de la Creu Roja- on es podria construir aquest servei d'urgències, i d'aquesta manera només s'hauria de derivar a l'hospital de Sant Pau els malalts hospitalaris.

En tot cas, aquesta seria la segona opció que estudia Ruiz i el seu equip, que en els pròxims dies es reuniran amb representants de la Creu Roja i els treballadors interessats en que el centre continuï amb un projecte relacionat amb la salut comunitària i els malalts crònics.

Després de la reunió que van mantenir dilluns amb representants dels treballadors, fonts de la conselleria han aclarit que els contactes no s'han fet a nivell sindical.

Ruiz ha admès que el centre tenia pèrdues econòmiques i ha justificat el tancament a una incapacitat econòmica del departament per fer front a un compromís d'adquisició de les instal·lacions a Creu Roja per l'actual situació.

Gestionat pel Consorci Integral de Catalunya (CSI), l'hospital Dos de Maig ja es trobava en el punt de mira des del 2007, moment en què ja es va preveure el seu tancament per la posada en marxa de l'hospital Moisès Broggi, del mateix grup, a Sant Joan Despí, segons ha explicat el conseller.

El titular de Salut ha confirmat que les retallades del seu departament ha estat finalment de prop de 900 milions d'euros, una xifra inferior al 10% fixat, i ha defensat que amb el pressupost actual es pot fer “una sanitat molt bona”, si aquesta s'acompanya d'una adequada reordenació.

Ruiz també ha confiat en què cap metge es quedarà sense feina i ha confiat en què les direccions dels centres i els comitès d'empresa arribin a un acord aquest mateix mes de juliol per evitar expedients de regulació d'ocupació (ERO).

En aquest sentit, ha assenyalat que el factor de proximitat de les reunions portin als líders sindicals a prendre consciència de la necessitat d'evitar acomiadaments.

També ha anunciat que el seu departament proposarà al consell interterritorial de salut la facturació entre comunitats, com a fórmula alternativa a la borsa comuna de compensació entre territoris. De fet, ha assenyalat que les negociacions amb l'Aragó s'està treballant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Gantz guanyaria Netanyahu si s’avancessin les eleccions

barcelona
judicial

El fiscal general de l’Estat apressa els díscols a aplicar l’amnistia sense excepcions

barcelona
política

La justícia suïssa reitera que Tsunami no és terrorisme

barcelona
Política

ERC començarà a negociar amb PSC i Junts per la investidura la setmana que ve

barcelona
judicial

El Suprem suspèn les declaracions de Puigdemont i Wagensberg

barcelona
Josep Xifre Deulofeu
Alcalde de Santa Cristina d’Aro (Tots per Santa Cristina-TxE)

“Som prudents en la inversió; no volem fer cartes als Reis”

Santa Cristina d’Aro
Miguel Comino
Alcalde de Sant Vicenç dels Horts (PSC)

“No tocarem ni un pam de terreny agrícola o parc agrari”

Sant Vicenç dels Horts
Política

ERC ajorna el congrés de Barcelona perquè l’assistència supera l’aforament

Barcelona
israel

Gantz crida a convocar eleccions en la televisió israeliana

barcelona