Montilla crida a avançar cap als «Estats Units d'Europa»

Les eleccions del 7-J són complicades per l'actual crisi econòmica, però també per la crisi de credibilitat de les institucions europees. El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, va reconèixer ahir que el projecte d'Europa «és avui més feble que mai», i va fer una crida a reforçar-lo i avançar «cap al model federalista dels Estats Units d'Europa». Va alertar que, si no es va cap aquí, «el somni europeu haurà fracassat». Montilla va participar en un míting dels socialistes al port de Tarragona, acompanyat de la candidata, Maria Badia, i el ministre de Treball, Celestino Corbacho.

Arribats a l'equador de la campanya i enfilant la setmana decisiva, el PSC reforça encara més el missatge que la tria del 7-J es limita a dretes o esquerres. Montilla la plantejava com «un combat» en què «hi ha en joc el futur d'Europa», i demanava als electors que no es compleixin els pronòstics de les enquestes, que preveuen uns índexs molt alts d'abstenció, semblants al 60% que es va registrar el 2004. Per mobilitzar l'electorat, el PSC aixeca l'espantall del PP. El primer secretari ho feia recordant les «barbaritats» que ha dit el cap de llista dels populars a Catalunya, Alejo Vidal-Quadras, durant la campanya, com ara dir que defensar el català a Europa és «una bestiesa». En la mateixa línia, Corbacho alertava que aquests comicis «no són neutres», i que la composició de l'eurocambra serà crucial per saber com se surt de la crisi.

Badia va garantir que el PSC treballarà a Europa per defensar els interessos de Catalunya, i ho va contraposar, en referència a CiU, als que «només s'omplen la boca». «Els que hem portat el català a Europa hem estat nosaltres», apuntava.

Guanyadora del debat

Pel PSC, Badia va ser la guanyadora del debat de candidats, fet divendres a TV3, ja que es va erigir en representant de la «serenitat i centralitat».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries