Política

Junqueras pactarà amb qui els permeti avançar cap a la independència

El precandidat a presidir ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts afirma que l'estat del benestar i els valors republicans són els altres dos objectius pels quals treballarà

Assegura que l'any 2003 el tripartit va ser una “aposta” per intentar que el PSC fes un pas endavant cap al reconeixement nacional de Catalunya “però no ho van fer”

El precandidat a presidir ERC, l'eurodiputat i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, ha admès que de ben “segur” que cometrà “errors en un futur”, però ha assegurat que el seu objectiu és treballar “amb un bon equip” per aconseguir els seus principals objectius: “la independència, l'estat del benestar i els valors republicans”.

Junqueras ha reiterat a TV3 la seva voluntat d'obrir el partit a la societat i no ha descartat cap tipus de pacte amb cap formació, sempre que sigui per aconseguir els objectius fixats i “avançar de forma decisiva” cap a un increment del poder polític i la “plenitud nacional”.

En aquest sentit, ha assegurat que l'any 2003 quan es va firmar el primer tripartit, es va apostar per intentar que el PSC “fes un pas endavant en el camí del nostre reconeixement nacional”. “Però en el moment decisiu no ho va fer”, ha remarcat.

Com a eurodiputat, càrrec que deixarà el pròxim Nadal, Junqueras ha fet un anàlisi de la situació que viu ara Europa, assegurant que molts Estats socis no entenen com l'Estat espanyol està retallant en sanitat i educació, però en canvi “tiren els diners” en inversions en línies d'alta velocitat que són deficitàries. Per Junqueras, al govern espanyol “li falta sentit comú” a l'hora d'invertir els diners en les diferents polítiques.

De fet, ha considerat que ni el PSOE ni el PP “tenen una resposta adequada a la crisi que arrossega l'Estat espanyol”. Per aquest motiu considera que l'única alternativa per a Catalunya és incrementar el poder polític fins aconseguir la independència. Per aquest motiu també considera important transmetre i “explicar” a la ciutadania que amb la independència, el PIB que “cada any marxa i no torna” de Catalunya, es podria invertir en polítiques sanitàries, educatives, econòmiques i universitàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

El jutge no accepta anul·lar el judici a Trump pel testimoniatge de l’actriu porno

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA