Política

canet de mar

El govern s'abaixa un 10% el sous però l'acusen que ho fa “de cara a la galeria”

Mentre el govern defensa que suposa un estalvi de 57.000 euros respecte a l'anterior mandat i l'oposició diu que s'incrementa el cost en 20.000 euros

Els números no els quadren al govern i l'oposició de l'Ajuntament de Canet. Mentre l'alcalde, Jesús Marín, defensava que la rebaixa del 10% dels sous representarà un estalvi de 57.000 euros respecte a l'anterior mandat, l'oposició defensava tot el contrari. La portaveu socialista, Silvia Tamayo, va qualificar la rebaixa dels sous d'acte “de cara a la galeria” i va afegir que d'estalvi real, no n'hi havia cap ja que s'incrementava en 20.000 euros. El ple va aprovar les retribucions de l'alcalde, que seran de 40.580 euros bruts anuals, i dels regidors amb dedicació exclusiva, Cati Forcano, Laureà Gregori i Albert Lamana, que percebran 35.362. La dedicació parcial del regidor del PP, Manuel Almellones, serà de 17.680 euros bruts a l'any. Per l'oposició la rebaixa d'aquests sou es contraposa a l'increment per assistències a reunions que percebran dos tinents d'alcalde sense dedicació, Toni Romero (PP), i Susi Sànchez (CiU). Segons van dir, dels 900 euros que es cobrava per assistir a les juntes de govern ara percebran 1.400 euros. “Prediquen estalvi i austeritat i la primera partida que aproven no té res d'això”, va criticar el regidor d'ERC, Lluís Llovet.

L'alcalde, Jesús Marín, va defensar que els números suposaven un estalvi clar i va retreure a ERC l'elevat cost que tenien els seus càrrecs de confiança a l'anterior mandat i al PSC, que reclamés una assignació pels grups municipals quan el govern mirava d'aprimar-se els sous.

LA XIFRA

57.000
Són els milions d'estalvi segons el govern mentre que el PSC diu que el cost serà de 20.000 euros més.

LA FRASE

Les xifres es poden interpretar i comparar de moltes maneres, segons convingui
Jesús Marín
alcalde de canet de mar

Una comissió informativa per la policia

El ple va aprovar a petició d'ERC la creació d'una comissió informativa especial pere resoldre el conflicte laboral dins la policia local. Els grups van acordar fer un seguiment semestral del funcionament del cos i finalment es va descartar la intervenció d'assessors externs. El PSC va votar a favor tot i que a l'anterior mandat l'exalcalde Joaquim Mas s'hi va negar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa