Política

El president de la Diputació es troba amb els alcaldes de l'Alt Camp a Picamoixons

El president de la Diputació, Josep Poblet, ha iniciat el cicle de trobades amb els alcaldes de les comarques tarragonines.

Ahir es va reunir a Picamoixons amb els batlles de l'Alt Camp, en un acte en què també van prendre part el vicepresident territorial de la Diputació al Camp de Tarragona i alcalde de Valls, Albert Batet; el president del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Joan Josep Raventós, i el president de l'entitat municipal descentralitzada de Picamoixons, Francesc Rull.

El president de la Diputació va exposar als assistents els punts bàsics del pla estratègic de la Diputació per al present mandat (municipi i territori sostenibles; persones, formació i cultura; coneixement i model socioeconòmic, i gestió interna excel·lent). També es va referir a la reorganització d'organismes i àrees de la institució supramunicipal i a la disminució de la despesa interna per tal de satisfer millor les necessitats del territori en l'actual context de crisi i no deixar de complir els objectius. El president de la institució supramunicipal va demanar “l'esforç de tots per tirar endavant en aquests temps difícils”.

Josep Poblet també va anunciar l'increment de la dotació del pla d'acció municipal (PAM) per al present període corporatiu. En aquest sentit, va detallar que el PAM serà de 50 milions d'euros com a mínim, una xifra que ha anat augmentant progressivament en els darrers quadriennis. Paral·lelament va descriure els diferents projectes destacats per aquesta legislatura, com ara el pla zonal de carreteres, que ha de definir l'evolució de la xarxa viària local en el futur, lligada amb el territori; la següent fase d'implantació de l'administració electrònica, per facilitar els tràmits amb els ajuntaments, o els ajuts a través del programa extraordinari d'inversions i manteniment.

Josep Poblet ha subratllar el diàleg i la complicitat entre la Diputació, els ajuntaments i els consells comarcals per tal d'assolir un bon treball conjunt en benefici del territori. “L'objectiu no és altre –va dir– que disposar d'un bon govern que faci progressar els municipis i les persones, un objectiu avalat per la majoria del govern de la Diputació”. La visita a tots els alcaldes del territori ha de facilitar aquesta tasca conjunta, al mateix temps que permet conèixer sobre el terreny les necessitats i particularitats de cada territori.

Amb relació a l'Alt Camp, Josep Poblet va parlar de l'“audàcia” de la seva gent, així com el fet que la comarca disposa de sectors productius variats i de gran importància, com ara els serveis, la indústria, el turisme i l'agricultura.

L'incendi de l'Alt Camp

Al llarg de la seva visita, Poblet va expressar el compromís de la Diputació de Tarragona “d'ajudar a refer el paisatge del foc devastador” que es va declarar dimarts al municipi la Riba i que també va afectar el terme d'Alcover. En aquest sentit, va afegir que “la institució està al costat de tots els municipis afectats per l'incendi”. El president de la Diputació va aprofitar la trobada per ressaltar la professionalitat i la bona feina duta a terme pels equips d'extinció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Arrenca la jornada electoral amb l’obertura de més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona
POLÍTICA

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona