Absolt l'exalcalde de Garriguella de propiciar que un funcionari agafés diners

Quinze mesos de presó i 27 d'inhabilitació per a l'exsecretari habilitat que es va quedar més de 35.000 euros

Marcel Vila Roig, que inicialment s'enfrontava a una petició de 8 anys de presó i 20 d'inhabilitació per un delicte continuat de malversació de diners públics en concurs amb un altre de falsedat en document públic, va admetre que en els exercicis dels anys 1987, 1988 i 1989 va desviar de les arques municipals i per a lucre propi un total de 35.767,05 euros, aprofitant-se que era el responsable dels ingressos i pagaments de l'Ajuntament, de la comptabilitat i el custodi de talonaris i l'expedidor dels talons.

Per desviar aquestes quantitats va utilitzar tres procediments. Vila va obtenir una part dels diners deixant d'ingressar als comptes bancaris dels quals l'Ajuntament era titular unes quantitats que havia retirat prèviament de la caixa municipal. Els altres procediments eren molt semblants, i Vila obtenia diners de les arques municipals estenent talons al portador que ell mateix cobrava. En la majoria dels casos, Vila anava personalment als bancs a cobrar els talons. Però per no despertar sospites es va enginyar un altre sistema: aprofitant que també era funcionari municipal de l'Ajuntament de Llançà i que allà també tenia accés directe a la caixa de l'Ajuntament, retirava els diners en efectiu d'aquella caixa i en el seu lloc hi deixava talons al portador per l'import que havia retirat, amb càrrec a l'Ajuntament de Garriguella. En total l'acusat va estendre 136 talons a càrrec de l'Ajuntament. També va admetre que mentre va exercir de secretari municipal, ell mateix signava els talons, però quan va deixar de ser-ho va falsificar la signatura de la secretària titular i algunes vegades també va falsificar la del nou regidor d'Hisenda.

Inicialment s'acusava l'alcalde d'aquella època i el regidor d'Hisenda, «per imprudència greu i per incompliment d'obligacions essencials», que van propiciar que Vila malversés els diners



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Veray (PP): “socialisme i separatisme son inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les