Política

MONTSERRAT ROURE

ALCALDESSA DE RIUDELLOTS DE LA SELVA (CIU)

“Disposem de cinc mil llocs de treball”

El polígon de Riudellots representa la font d'ingressos més important de la població de la Selva

La taxa d'immigrants és inferior al vuit per cent i pràcticament tots tenen un lloc de treball estable

Montserrat Roura va néixer l'any 1957 a Riudellots. Casada i amb dues filles, és psicòloga clínica de professió. És alcaldessa des de l'any 2003 i actualment compagina la seva feina al capdavant de l'Ajuntament amb la de diputada de CiU al Parlament de Catalunya.

El gruix del finançament prové del polígon?

He de dir que la part més important sí, tot i que els IAE no siguin gaire nombrosos i que no hi hagi nova construcció; d'això, també ens en ressentim.

Que hi hagi tantes empreses de fora ubicades a Riudellots no comporta el perill que es converteixi en un poble dormitori?

Tot i que tenim prop de 2.000 habitants i prop de 5.000 llocs de treball, no som en absolut una població dormitori. Molta gent viu a fora i ve a treballar a Riudellots, però sempre n'hi ha que opten per, a més de treballar-hi, viure-hi. Són gent que participen de manera activa, i s'han adequat perfectament a la marxa del dia a dia de la població, i hi participen de les activitats.

Quin nivell d'immigració tenen i com el porten?

Tenim una taxa migratòria molt acceptable. Actualment no arriba al vuit per cent. A més, i el més important, és que es tracta de gent que té feina i que treballa. També tenim molta diversitat de població, però no hi ha cap grup nombrós de persones del mateix origen. I repeteixo, el fet més important és que treballen.

Quins projectes haurà de deixar de fer a causa de la situació econòmica?

En principi, els projectes principals que teníem dissenyats ja estan fets, i altres com l'ampliació del pavelló esportiu, es faran. També serà una realitat el projecte anomenat Footlab que consisteix en un centre d'innovació gastronòmica industrial, un centre per elaborar productes a escala industrial i comercial provinents del territori: són productes autòctons que els cal un impuls per la seva industrialització i expansió a la indústria alimentària. Això comportarà més llocs de treball, una empenta important per al que tenim a la comarca i, consegüentment, una aposta clara de futur.

Què considera prioritari per a aquest mandat?

Dimensionar la recollida d'aigües pròpies i de pluja del nucli antic d'acord amb el creixement que tenim i amb la previsió del que es pugui produir en el futur. També hem de saber conservar els serveis que tenim, i ens interessa molt reurbanitzar el carrer Major amb un canvi de canonades.

Amb la oposició, com ho porten?

Bé. De fet, ja estem habituats a tractar amb oposició en els darrers tres mandats. Tot i que hem tingut majoria absoluta, els hem ofert que entrin a formar part de l'equip de govern, però han optat per no voler assumir cap de les regidories que vam plantejar de donar-los. Han preferit treballar des de l'oposició.

Riudellots s'apunta a les campanyes contra les retallades sanitàries?

Crec que els ajustaments s'han fet en relació amb les demandes. En alguns d'aquests serveis, hi continuarà havent l'atenció diürna, i en els llocs més llunyans hi haurà un metge que estarà perfectament localitzable durant les 24 hores. Tot i que físicament els edificis estaran tancats, l'atenció mèdica hi serà, i totes les peticions seran ateses en funció de les necessitats.

S'haurà de fer una remodelació del personal municipal?

Al contrari. Com que ens falta personal, abans d'acabar l'any haurem hagut d'augmentar la plantilla de personal. Es tracta d'un afer que ja està previst en el pressupost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
unió europea

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona