Política

solsonès

Veten una empresa vinculada a UDC

L'Ajuntament de Solsona obliga el Consell Comarcal a retirar la contractació d'una empresa dirigida per càrrecs d'Unió

L'Ajuntament de Solsona, governat per ERC, va denunciar ahir l'intent dels responsables del Centre Sanitari del Solsonès d'aprovar la contractació d'una empresa vinculada a dirigents del mateix centre sanitari i del Consell Comarcal del Solsonès, tots d'Unió. Segons ha denunciat l'alcalde, la comissió de govern del centre sanitari pretenia adjudicar a una empresa del sector immobiliari i vinculada a Unió el disseny d'un web interactiu del centre per 1.765 euros al mes durant tres mesos.

Es tracta de l'empresa Multitransacción SL, que tenia com a administrador únic fins al març del 2009 el secretari del Consell Comarcal del Solsonès i del centre sanitari, Candi Pujol Coromines, i actualment l'exalcalde d'Olius Josep Farré Barrera, de CiU, mentre que l'apoderat és Francisco Rivera, membre del consell nacional d'UDC.

Tot i que el contracte era per fer un web 2.0, en el registre mercantil figura que l'objectiu social de l'empresa és la intermediació i la compra i venda de finques rústiques i urbanes, així com la promoció i construcció immobiliària. Al concurs també es va presentar una altra empresa, propietat del responsable de premsa del Consell Comarcal del Solsonès, i oferia el servei per un preu superior al de Multitransacción SL.

L'adjudicació s'havia d'aprovar dijous en la comissió de govern del centre sanitari, amb la participació del Consell Comarcal del Solsonès, on governa CiU. Però la regidora de Salut de l'Ajuntament de Solsona, Sara Alarcon, present a la comissió com a portaveu d'ERC al Consell Comarcal, va alertar sobre la irregularitat que representava aquest contracte i es va retirar de l'ordre del dia. Ahir, Alarcon i l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, van difondre el cas a través d'una roda de premsa i van exigir dimissions.

En declaracions a l'emissora Solsona FM, el president executiu de l'ens sanitari, Albert Muntada, va negar irregularitats i va dir que l'empresa, tot i que inicialment es dedicava al sector immobiliari, ara s'havia convertit en una empresa de serveis.

El Centre Sanitari del Solsonès és una entitat pública creada el 1991 i dependent del Consell Comarcal del Solsonès. Gestiona un centre sanitari a Solsona i un consultori a la vall de Lord. El Consell el governa CiU per majoria absoluta.

LA FRASE

Per fets com aquests i en un moment de crisi i retallades, alguns responsables haurien de dimitir
David Rodríguez
alcalde de solsona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona