Política

L'alcalde de Morella fa balanç de 100 dies de govern municipal

S'han impulsat més de 125 iniciatives per a crear ocupació, cohesió social i potenciar la identitat

L'alcalde de Morella, Ximo Puig, ha comparegut en roda de premsa per a donar compte de les accions de govern més importants, quan es complixen 100 dies de la constitució de la nova corporació municipal. El primer edil ha destacat la “política d'austeritat i la millora de l'eficiència, ja que amb menys recursos, s'han impulsat més accions i activitats”. En total, l'alcalde ha fet un resum de les més de 125 accions dirigides a “la creació d'ocupació, la cohesió social i potenciar la identitat”.

Puig destacava que “este ha sigut un període de gran activitat i dedicació de l'equip de govern, en uns mesos en els que no hi ha hagut vacances, sinó que s'ha incrementat el ritme de treball”.

Respecte al primer dels eixos en què s'ha treballat, el de la creació d'ocupació, l'alcalde de Morella afirmava que “el gran objectiu de l'acció municipal és la creació d'ocupació i tots els nostres recursos han de destinar-se a que els morellans i morellanes tinguen treball”. Entre les iniciatives que s'han concretat en estos 100 dies, estan la creació de la Nova Oficina d'Ocupació, amb la Borsa de Treball o el servei d'Orientació Laboral OPEA, la contractació de prop de 30 persones amb el Pla d'Ocupació Local o el suport als principals sectors econòmics, amb obres tan importants com el Parador, la consolidació de murs en el castell, el centre de recepció de visitants, la rehabilitació de camins rurals, les obres en el Polígon, les campanyes de dinamització comercial o el suport a la Fira.

En l'eix de cohesió social, Puig considera que “la política d'igualtat és un element clau en l'acció de govern municipal i, a pesar de les dificultats, és necessari mantindre-la”. L'Escola Infantil gratuïta, el suport a l'Escola Municipal de Música, les ajudes de fins al 85% en la compra de llibres de text, el Club, el Centre Jove, el Centre Lúdic i Esportiu Jaume I o les Escoles Esportives, són serveis que s'han posat en marxa en les últimes setmanes. A més, també mencionava el Centre de Dia i el seu catàleg de serveis complementaris, com a menjador social, fisioterapeuta o tallers de memòria.

En l'últim eix de la intervenció, Puig afirmava que “la identitat ha sigut un dels elements clau en este període, ja que s'ha enaltit amb l'inici del cicle Sexennal i, ara, amb força i il·lusió hem d'aconseguir fer el millor Sexenni de la història”.

En la seua intervenció, Puig també recordava el gran nombre de personalitats polítiques que han visitat la ciutat en este període. El Ministre de Turisme, Miguel Sebastián, la Consellera de Turisme, Lola Johnson, el President de la Diputació, Javier Moliner, el Secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, la Delegada del Govern, Ana Botella o el Subdelegat del Govern a Castelló, Antonio Lorenzo, són alguns dels representants més importants que s'han donat cita a la ciutat.

Finalment, respecte al futur de l'acció de govern, Puig concloïa que “des de la perspectiva municipal, el principal problema que existix és l'impagament més de 1,2 milions per part de la Generalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot