Política

Detenen a Mallorca un presumpte membre d'Al-Qaida

El detingut havia patit un procés de radicalització els últims anys i havia penjat a Internet fins a 1.120 vídeos radicals

La detenció ha tingut lloc a Cala Rajada, municipi de Capdepera

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts al matí a Cala Rajada, al municipi mallorquí de Capdepera, un ciutadà de nacionalitat cubana, J. I. F. M., acusat de pertinença a Al-Qaida i dels delictes d'enaltiment del terrorisme i amenaces.

El detingut havia patit un procés de radicalització en aquests últims anys i havia penjat a Internet fins a 1.120 vídeos radicals, la majoria produïts per ell mateix, i era administrador de diversos canals a YouTube.

Defensor a ultrança de les tesis i les finalitats de la gihad global propugnats per al-Qaida, desenvolupava a través d'Internet una labor d'adoctrinament radical sobre altres individus.

Durant el registre del seu domicili se li ha confiscat abundant material informàtic com diversos ordinadors portàtils, discos durs externs, memòries USB i targetes SD.

La investigació de la Guàrdia Civil s'ha desenvolupat sota la supervisió del jutjat central d'Instrucció número 4 de l'Audiència Nacional i continua oberta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.