Política

Baix Llobregat

El PSC i CiU, a favor que l'Estat no cobri el deute de Molins de Rei

L'equip de govern de Molins de Rei (PSC i CiU) ha votat a favor d'una moció de la CUP per reclamar a l'Estat que no descompti a l'Ajuntament els diners que va rebre de més de la participació en els impostos del 2009. La proposició també va rebre el suport de la resta de grups municipals (Iniciativa per Molins de Rei, Esquerres per Molins de Rei i PP) i, per tant, va ser aprovada per unanimitat en el ple celebrat dijous passat.

Segons la CUP, l'Ajuntament ha de retornar a l'Estat 408.552 euros corresponents a la liquidació del 2009, quantitat que se suma als 526.430 euros que va rebre de més en relació amb l'exercici del 2008 (diners que ja ha començat a retornar). El municipi ha acordat traslladar la reclamació al Ministeri d'Economia i també explorarà la via judicial per intentar evitar que l'Estat li descompti la quantitat relativa al 2009. La mesura, però, és “bàsicament simbòlica”, tal com reconeix la CUP, ja que l'Estat farà efectiva la devolució dels diners descomptant-los de les transferències que faci al municipi durant els cinc anys vinents.

Amb aquest acord, Molins se suma a la iniciativa de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts –encapçalat pel republicà Oriol Junqueras–, que va ser el primer a oposar-se al fet que l'Estat li descomptés el deute relatiu al 2009. Una mesura que també han acordat altres consistoris, com ara el de Caldes de Montbui i el de Celrà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt
Jéssica Albiach
Candidata de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament

“Illa obre la porta a pactar amb Junts per fer el Hard Rock, la B-40 i ampliar l'aeroport”

Barcelona