Política

Suport als detinguts diumenge a Banyoles

Unes 25 persones es van concentrar ahir davant de l'ajuntament

Convocades pel Casal Independentista, al voltant de vint-i-cinc persones van desafiar la forta pluja que estava caient en aquells moments a Banyoles i es van concentrar ahir al vespre davant de l'ajuntament per donar suport a Pau Costa i Kibili Kamara, els dos joves militants de l'esquerra independentista que la matinada de diumenge van ser detinguts com a sospitosos d'haver fet pintades demanant l'abstenció i d'haver obstruït l'accés a seus electorals de la ciutat. Se'ls acusa de delicte electoral, per al qual la llei preveu penes de sis mesos a tres anys de presó. Tots dos nois van ser posats en llibertat ahir al matí, sense que haguessin prestat declaració davant del jutge.

“No és democràcia”

El grup concentrat ahir va desplegar una pancarta en què es podia llegir: “Li diuen democràcia i no ho és. La repressió no ens aturarà.” Durant la concentració, Costa i Kamara van manifestar als mitjans de comunicació que “en cap moment” no havien volgut coartar el dret al vot. “Entenem –va dir Costa– que vivim en una societat injusta, en una farsa democràtica que es manifesta el dia de les eleccions; entenem que aquesta democràcia s'ha de combatre, que és un sistema tancat on votar serveix més de justificació que no d'acció real per poder canviar les coses. Nosaltres apostaríem per un model més directe de democràcia; no estem en contra de la democràcia, al revés, li volem donar contingut. No entenem que la gent immigrant no pugui votar si no té la nacionalitat, no entenem que es pugui votar un partit com Plataforma per Catalunya, que defensa el racisme i la xenofòbia... A aquest joc, no hi volem jugar.”

De la seva banda, Kamara, va criticar “el fet que ens facin votar i després el teu vot no serveixi per a res ja que quan fan les coses no et demanen cap permís“; “no hi estem d'acord.”

Aclariment de la CUP

La CUP de Banyoles s'ha solidaritzat amb els dos nois –per als quals la seva formació demana que se'ls deixi lliures de càrrecs–, però ahir va aclarir que –contràriament al que s'afirmava en el diari de dilluns– no havia convocat l'acte de suport que havia tingut lloc diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona