Política

FRANCESC XAVIER BELLVEHÍ

ALCALDE DE VILADRAU (INDEPENDENT)

“El nostre futur rau en el turisme”

Els Independents de Viladrau manen amb majoria absoluta amb cinc regidors i un d'ERC, mentre que a l'oposició només hi ha els tres de CiU

Tot i les ofertes, els Independents no es volen alinear amb ningú

Francesc Xavier Bellvehí és alcalde de Viladrau des del mandat anterior. Té 52 anys està casat i té dos fills. Té una empresa d'energies renovables. Tot i haver rebut diferents ofertes de grups polítics, preserva la seva independència per sobre de tot.

L'alcalde de Viladrau es manifesta enemic de les baralles polítiques, prefereix la bona entesa i el consens. Tot i tenir majoria absoluta convida l'oposició a treballar plegats. Amb ERC ho ha aconseguit; amb CiU, no encara.

Viladrau on se sent més proper, a Girona o a Barcelona?

A nivell personal he de dir que em sento molt més proper a les comarques gironines, que de fet és on pertanyem. Es dóna, però, la paradoxa que per altra banda formem part de la comarca d'Osona que pertany a la demarcació de Barcelona.

I els sembla bé que sigui així?

No ens ho hem plantejat mai, perquè tot i la proximitat que mantenim amb la comarca de la Selva, fins ara ens ha estat molt més còmoda la proximitat amb la capital d'Osona, Vic. Quan el desdoblament de l'eix transversal estigui acabat potser en podrem tornar a parlar.

I una comarca pròpia per les Guilleries com ho veuria?

A mi em semblaria bé. De fet, tindria la seva lògica, ja que a Viladrau ens trobem una mica enmig de dos territoris.

I a banda de les subvencions d'altres administracions, d'on surten les misses a Viladrau?

Actualment, la majoria d'ingressos de l'Ajuntament provenen de l'impost de béns urbans (IBI), ja que disposem de molta segona residència. Pensi que a l'estiu passem dels 1.600 habitants que hi ha a l'hivern als prop de 3.000 que hi ha a l'estiu. En aquests moments, pràcticament no hi ha més ingressos directes. Fa uns anys, quan la construcció anava a tot drap, va constituir la principal font d'ingressos. He de confessar que m'hagués agradat molt ser l'alcalde en aquells moments.

I el turisme, què els representa?

Per a nosaltres el turisme és el futur que cal potenciar, tant a nivell de restauració, com d'hotels i de cases de turisme rural. Tenim el potencial de formar part del parc natural del Montseny considerat reserva de la biosfera. Cal aprofitar aquesta situació, i més actualment quan s'està posant de moda un tipus de turisme que aposta clarament per la sostenibilitat i el respecte al medi natural.

I per culpa de la crisi quins projectes importants per aquest mandat s'han hagut de desar al calaix?

Per sort, de moment no n'hi ha cap de previst que s'hagi hagut de suspendre. La construcció de la nova escola continua endavant tot i la crisi, tot i que potser cal tocar ferro. Aquest és el projecte estel·lar de l'actual mandat i de moment segueix endavant. És, a més, un equipament molt necessari perquè les instal·lacions de les escoles són gairebé tercermundistes.

Les relacions amb l'oposició són bones o li volen posar pals a les rodes?

De moment no hi ha cap queixa. He de dir que sempre hem mantingut la porta oberta a l'entesa amb tothom. Bona prova n'és el fet que compartim govern amb el regidor d'ERC, tot i que tenim la majoria absoluta. La mateixa oferta també es va traslladar als tres regidors de CiU, que van preferir mantenir-se a l'oposició. Res a dir. I he d'afegir que en el temps que ja tenim de legislatura, no han fet cap gest de voler posar pals a les rodes. Desitjaria moltíssim que aquesta actitud es pogués anar mantenint al llarg del que queda de l'actual mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona