Palafolls vol que la Generalitat li pagui part del cost de la policia

L'alcalde assegura que el municipi no pot assumir la despesa en seguretat

La proposta, agosarada, ja és sobre la taula, segons recollia ahir l'emissora municipal. I no serà l'última. L'Ajuntament de Palafolls –PSC i CiU– prepara per a la setmana vinent un ple extraordinari en què es tractaran les mesures que el consistori aplicarà pròximament per afrontar amb garanties d'èxit la crisi econòmica que es viu al país. L'alcalde, Valentí Agustí (PSC), considera que la demanda que sigui la Generalitat la que assumeixi econòmicament part del cost del servei de policia local «és totalment justificable i necessari». «El nostre poble té actualment un cos policial de 16 agents, que representen un 25% dels sous que paga el consistori», exemplifica. Malgrat que una de les primeres mesures que es van prendre per reduir la despesa va ser la de limitar les hores extres dels agents, fa poc més d'un any, no sembla que n'hi hagi hagut prou. «La contenció en aquest concepte permet estalviar al consistori 35.000 euros l'any», precisa Agustí.

Feines pròpies

L'alcalde ja ha previst una alternativa en el cas més que probable que la Generalitat es negui a pagar part del cost de la policia local. «Reclamaren que els Mossos assumeixin les tasques que els són pròpies de seguretat ciutadana i que actualment desenvolupen els nostres agents», puntualitza, i hi afegeix que els policies «no poden fer funcions de vigilància dels camps de conreu, com ara és el cas», en referència a l'onada de robatoris en terrenys agrícoles que fa uns mesos que afecta la zona de l'Alt Maresme. Agustí, però, defensa la feina feta des del cos policial local.

La proposta de l'Ajuntament de Palafolls ha provocat malestar entre els membres de la policia local, la majoria dels quals assistiran al ple de la setmana vinent, en què es debatran les mesures per combatre la crisi.

Servei creat el 2003

El servei de policia local de Palafolls és dels més joves del Maresme. Va començar funcionar el gener del 2003, coincidint en el temps amb el desplegament dels Mossos al nord de la comarca. Des de bon començament la tasca de dirigir el cos va recaure en el llavors caporal Marc Peña, diplomat en criminologia i provinent de la policia de Santa Margarida de Montbui, a l'Anoia. Fins aquell moment Palafolls havia funcionat en tasques de seguretat ciutadana amb els vigilants, la majoria dels quals van passar a integrar la nova plantilla, que actualment està formada per 16 agents. La tasca policial a Palafolls ha destacat per una implicació directa amb els ciutadans a través de constants campanyes informatives, de divulgació i de prevenció. Entre les iniciatives més celebrades hi ha la posada en marxa el 2005 del programa radiofònic Seguretat ràdio, que continua en antena el dimecres de 7 a 8 del vespre a càrrec dels mateixos agents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona