Política

Camps i Costa declaran demà dimarts

12 hores ha costat consensuar el jurat que jutjarà l'expresident de la Generalitat i l'exsecretari general del PP valencià

L'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, declararan finalment demà dimarts 13 de desembre en la segona jornada del judici del cas dels vestits. Les parts han aconseguit consensuar aquest dilluns al vespre, després de més de 12 hores d'interrogatoris, les 9 persones que formaran part del jurat popular que determinarà si els dos acusats són culpables o innocents d'haver comès suborn passiu impropi en haver acceptat presumptament regals per part de la trama Gürtel. El judici s'iniciarà dimarts al matí amb l'exposició de l'escrit de les parts al jurat que donarà pas a les declaracions de Camps i Costa.

Els advocats defensors i les acusacions s'han reunit des de les 10h d'aquest dilluns amb els 29 candidats a formar part del jurat per iniciar el procés de selecció. Segons informen fonts pròximes al TSJ valencià les preguntes de les parts han consistit en la formulació de preguntes indirectes que cerquen esbrinar els prejudicis ideològics amb què s'enfronten al judici. Ha transcendit que alguna de les preguntes es podria haver centrat en demanar l'opinió sobre el matrimoni homosexual o l'avortament.

Per a la jornada de demà també estan previstes, en principi, les declaracions dels altres dos acusats que es varen declarar culpables pagant la pena màxima. Són l'exvicepresident valencià Víctor Campos i l'excap del gabinet de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret. Igualment estan previstes les compareixences dels caps de la trama Gürtel, Rafael Correa, actualment empresonat, Álvaro Pérez “El Bigotes” i Pablo Crespo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA