Política

Els Verds exigeixen al president Fabra que incloga 100 milions per als boscos

Consideren que als pressuposto de la Generalitat està molt descompensada la partida adreçada a la cura i el manteniment de les masses forestals

La Mesa de País d'Els Verds del País Valencià, òrgan màxim de direcció del partit ecologista, reunida a l'Eliana ha discutit i aprovat un informe al voltant de la política forestal de la Generalitat Valenciana des de 2008 on es denuncia la total absència d'una estratègia de conservació i regeneració del bosc mediterrani des de la Generalitat Valenciana.

Els Verds denuncien al seu informe les dramàtiques conseqüències que per a l'economia valenciana i en particular per al sector turístic valencià tindrà el canvi climàtic, mentre la Generalitat cada any retalla més les partides pressupostàries dedicades a la gestió forestal, quan són les masses forestals autèntics sumidors de C02.

En canvi, els Verds del País Valencià, destaquen que les inversions en projectes i actuacions forestal, conservació de les masses boscoses i lluita contra les plagues, que han augmentant més del 9% el passat any als boscs valencians, són creadores de llocs de treball per damunt de moltes de les inversions que el PP dedica a altres sectors molt menys creadors d'ocupació.

Els Verds consideren que si el PP realment tinguera com a prioritat la lluita contra la desocupació no dedicaria tants milions d'euros a la Fórmula I o el manteniment del circuit de Xest, més de 23 milions a l'any previstos als pressupostos de 2012, mentre abandona la gestió de les muntanyes valencianes que són més del 54% del total del territori valencià i un sumidor de C02, el primer causant del canvi climàtic amb efectes tan negatius per a la salut o per a l'augment de la desertificació, l'erosió o de la regressió de les costes, a la que dedica un total als pressupostos de la Generalitat del 2012 de 19 milions d'euros.

De cada 100 euros d'inversió en projectes de gestió forestal, 75 euros són costos laborals el que suposa que la inversió en política forestal és una de les millors inversions contra la desocupació doncs genera molts llocs de treball.

Els Verds també han acordat donar suport a la Plataforma en defensa de l'Ensenyament Públic i fan una crida als seus afiliats, simpatitzants i votants a participar en les concentracions del 21 de desembre per reivindicar una escola pública, gratuïta, valenciana i de qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles