Política

Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

El valor estratègic del sector agroalimentari

Les perspectives per al 2012 en el sector agroalimentari de Catalunya són moderadament optimismes tot i la conjuntura econòmica actual. Aquest sector és un dels pocs que s'està mostrant resistent a la crisi i que no perd ocupació, que creix en noves activitats i incorporacions i també creix en l'àmbit de les exportacions.

Els eixos que marcaran l'acció del departament i del seu pressupost per al 2012 són quatre essencialment. Primer: seguir avançant en el compliment dels acords del ple monogràfic del Parlament del 2010, adaptant la seva execució a la situació actual, per bé que més del 60% ja estan en marxa o en tràmit. Segon: treballar amb el sector per elaborar el posicionament comú davant la nova reforma de la PAC que ens afecta i molt i directament. Ens hi juguem molt i ara és el moment de fer sentir la nostra veu. En tercer lloc, i lligat amb l'anterior: reclamar les eines destinades a la regulació dels mercats cap a l'equilibri competitiu i que els pagesos puguin obtenir unes rendes dignes per una activitat estratègica com és l'agricultura.

I finalment, concentrar, com ja hem fet enguany, tot l'esforç pressupostari adreçat a l'impuls de l'activitat productiva del sector i a les línies d'acció vinculades a la millora de la qualitat, la professionalització, la formació, la innovació, la promoció dels mercats de proximitat i dels internacionals i la transferència tecnològica.

Per a això, el 2012 destinarem més del 70,2% del pressupost de manera directa al sector mitjançant ajuts, aportacions a empreses, préstecs i inversions directes en infraestructures. A aquests, cal afegir les despeses del capítol 8 del pressupost que van també directament al sector, que sumen més de 83 milions d'euros i que han tingut un creixement molt significatiu respecte del 2011.

En total estem parlant de 501 milions de pressupost del departament, amb un increment del 16,7% respecte al 2011, als quals cal sumar els més de 500 milions d'euros provinents d'ajuts d'altres administracions i de la UE, amb l'objectiu que es mantinguin al 100% totes les línies de confinançament



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
unió europea

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona