Política

Empresa i Ocupació

Més activitat econòmica, més oportunitats per a l'ocupació

El govern de Catalunya i la conselleria d'Empresa i Ocupació tenen com a repte principal dinamitzar l'activitat econòmica del país, tot implementant uns plans i projectes normatius que han de ser els pilars de la nostra economia productiva. Un pla d'actuacions industrial i empresarial 2012/2014, amb uns eixos d'actuació clars: la internacionalització i la capitalització empresarial, la innovació, l'atracció de noves inversions, el foment de l'emprenedoria i la implantació de la finestreta única empresarial (FUE), en un context en què la indústria ha de tenir el suport de les noves tecnologies de la informació com a eix per mostrar un país plenament connectat. En aquest sentit cal destacar programes com el Catalunya Connecta, I'I-Digital, la mobilitat elèctrica, i especialment la gran responsabilitat de gestionar els pròxims anys la Mobile World Capital. Aquests programes i actuacions han de ser els principals elements tractors de la nostra economia.

També veuran la llum en els propers mesos el pla estratègic de turisme complementat amb un pla de màrqueting turístic, que ha de mostrar Catalunya com a destí turístic de qualitat; la llei del comerç i dels serveis, que ha d'apostar pel comerç de proximitat, i el pla de l'energia i del canvi climàtic, que ha de garantir la suficiència i la interconnexió energètica del nostre país.

Aquests plans i programes estratègics són una aposta clara per redreçar l'activitat econòmica de Catalunya, i per fomentar l'activació laboral i la formació professionalitzadora, on són elements centrals la reforma del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), i la integració dels subsistemes de la formació professional (la formació continuada, l'ocupacional i la reglada). L'objectiu final és aconseguir la millora de la ocupabilitat, posant un èmfasi especial en les persones aturades de llarga durada i els joves desocupats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.