Política

POLÍTICA

La Diputació vol que es pagui als ajuntaments

Unanimitat en el ple per reclamar que la Generalitat pagui el que deu

La Generalitat ha de pagar el que deu als ajuntaments i ho ha de fer presentant amb celeritat un calendari d'actuacions i terminis. Aquesta és la proposta que el grup del PSC a la Diputació de Girona va presentar al ple i que va consensuar amb CiU, en el govern, i ERC. En la moció, que es va aprovar per assentiment, tots els grups van coincidir a manifestar que la petició era coherent amb els temps actuals i la difícil situació de tresoreria que viuen els ajuntaments. Jaume Torramadé, president de la Diputació, va destacar que aquest era “un tema que estava per sobre dels colors polítics i lluny dels partidismes que els separen”. Per la seva part, la portaveu del PSC, Pia Bosch, va reiterar el seu oferiment a treballar conjuntament per consensuar el proper pressupost. I Lluís Sais, d'ERC, va celebrar aquest acord, però també va recordar que aquesta problemàtica no era nova, sinó que venia ja de temps enrere.

En el ple de la Diputació de Girona també es va acordar mantenir el suport als petits municipis i destinar 500.000 euros en aquest exercici del 2012 a la línia específica de subvencions als 87 municipis gironins amb menys de 500 habitants. La quantitat assignada és la mateixa que la de l'any passat malgrat la reducció del pressupost general de la Diputació d'aquest any, que ha estat del 5,95% en relació amb l'exercici del 2011. En aquesta mateixa línia, la Diputació manté els 8,5 milions d'ajudes del Fons de Cooperació 2012, que es destinaran als ajuntaments. És el mateix import que els darrers dos anys, malgrat la disminució del pressupost de la corporació per a aquest exercici. El ple també va aprovar una moció conjunta de suport a la segregació del nucli de Medinyà del municipi de Sant Julià de Ramis. La Diputació va acordar donar suport a l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis perquè emprengui totes les accions legals i polítiques al seu abast per avançar cap a la restitució de la condició de municipi de Medinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles