Política

LLUÍS FREIXAS

ALCALDE DE CAMPLLONG (CIU)

“Tenir escola és un objectiu de futur”

“Volem entrar en un programa europeu de promoció turística que revertiria en benefici de millors infraestructures per al poble”

“Potser caldran operacions de tresoreria si les altres administracions no paguen el que deuen”

Intractable.
Si en el tracte personal Freixas és una persona assequible, que li agrada parlar i no té pèls a la llengua, políticament, el seu lideratge al capdavant del consistori sembla indiscutible. Fa més de setze anys que és alcalde i, des de les dues últimes eleccions, les de 2007 i 2011, no té oposició i obté resultats del 91% i del 85% dels vots respectivament, i els percentatges de participació sempre són de més del 67%.

El municipi té una escola bressol des del setembre passat. Han ampliat el local social i hi han fet una sala polivalent nova. Des de fa pocs mesos també tenen un dispensari, que era una reivindicació de fa molts anys.

Encara troba a faltar algun equipament nou, a Campllong?

Els que tenim són bastant els que necessitem, però l'ambició no s'acaba aquí. Sabem que no és el moment de pensar que en tindrem més a curt termini, però sí que anem fent previsió de quins necessitem en el futur.

Per exemple?

Tenir una escola perquè els nens puguin estudiar a Campllong fins als dotze anys. És un servei molt més important del que sembla, perquè serveix per mantenir la identitat dels pobles.

Quines són les prioritats per aquest any?

Acabar del tot el local social, obrir una botiga-supermercat (estem en fase de licitacions, esperant projectes de persones que les vulguin gestionar), ampliar l'ajuntament per millorar la gestió dels espais i ampliar l'espai del museu de les eines del camp amb vista a obrir-lo quan les possibilitats econòmiques ho permetin.

També pensen demanar un Feder.

Sí, del programa Viure al poble. Estem polint el projecte per presentar-lo. Es tracta de promoure turísticament el municipi, potenciar el local social com a punt d'informació i també el museu del camp...

Què hi aportarà, a Campllong?

L'impacte no serà només en el nombre de visitants, sinó que suposarà un benefici per al poble en forma d'infraestructura. Per exemple, es faria una via verda nova que connectarà el nucli urbà amb el polígon, i que també servirà per als treballadors, lògicament.

Ara que parla del polígon. Com està afectant la crisi a les empreses que tenen a Campllong?

Dues empreses han tancat, a més d'algunes que són més itinerants. També se n'han obert de noves, i algunes han ampliat. El més positiu és ara per ara la planta de Louis Vuitton té una seixantena de treballadors i ho volen doblar. Moltes empreses les passen magres, en general. La radiografia és que no hi ha gaire alegria però es va tirant.

I les finances municipals?

De moment continua pagant regularment. No descartem, però, que hàgim de fer alguna operació de tresoreria durant aquest any. Però, si és el cas, les haurem de fer per suplantar els diners que havien d'arribar d'altres administracions i no que arriben. Si aquestes compleixen, no caldrà.

La fira de primavera s'ha convertit en un referent comercial de la comarca. Cal fer-la créixer o l'objectiu és mantenir el que ja es té?

La fira està plenament consolidada i és com un element viu: s'expandeix o no segons el que cal en cada moment. El que fem és preveure que disposi d'espai si cal. Un objectiu és que sigui capaç d'autofinançar-se, i es va aconseguint. Cada cop és més autosuficient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona