Política

opinió

El cant del poble!

Dissabte ha de ser un gran dia, tots al Palau Sant Jordi de Barcelona

El proper dissabte 10 de març serà un dia memorable per l'èxit que ja s'albira de l'acte que celebrarem al Palau Sant Jordi de Barcelona per constituir formalment l'Assemblea Nacional Catalana com a organització unitària, transversal i popular que vol contribuir a la construcció definitiva d'un Estat català. Per això he volgut titular aquest article El cant del poble, aquell himne joiós del poeta Josep Maria de Sagarra i musicat pel mestre Amadeu Vives, fa més de setanta anys, que enardeix l'esperit i encoratja a continuar la feina, que fa mesos estem fem. L'himne diu així:

“Glòria, catalans, cantem, cantem amb l'ànima, un crit i una sola veu, visca la pàtria! La nostra terra és redimida, el gran moment és arribat, fora els ultratges, lluny la mentida, ningú ens prendrà la nostra llibertat.

Joia que inflamat el cel, falç i ginesta, voli sobre el cel l'estel de la senyera, tenim les venes per estimar-la! En la tempesta i el combat, tenim els braços per defensar-la, ningú ens prendrà la nostra llibertat.”

Al Palau Sant Jordi el proper dissabte, molts milers de persones a títol personal i/o representants convidats d'institucions i organitzacions representatives de Catalunya, ens reunirem per aprovar democràticament tres documents fonamentals per assolir l'objectiu d'esperonar els legítims representants de Catalunya a convocar un referèndum d'independència al més aviat possible, com reclama la situació d'ofegament econòmic i social que els propis diputats, alcaldes i regidors estan denunciant i com correspon a la nostra identitat nacional com a poble.

Els documents són, els estatuts de l'ANC, el seu reglament de règim intern i el full de ruta dels anys propers. Cal dir, però, que tots tres han estat prèviament redactats per especialistes sorgits del secretariat provisional, elegit el 30 d'abril, i posteriorment debatuts per totes les assemblees territorials i sectorials, ja constituïdes a ciutats, pobles i comarques del país, que sumen més de dues-centes.

L'entusiasme demostrat per la ciutadania, des del Pirineu fins a la mar, de l'Empordà a les Terres de l'Ebre, és una demostració del desig popular de posar fi definitivament a l'actual espoli fiscal, el maltractament social i el menyspreu que patim cada dia que passa.

És conegut de tothom l'adagi que diu “la unitat fa la força”, i aquest és l'objectiu de l'ANC, allò que fins avui no han aconseguit els partits polítics, cosa d'altra banda lògica, per les discrepàncies que els identifiquen des de l'òptica nacional.

Sabem d'antuvi que el plantejament fet per l'ANC divergeix del que fan alguns, també legítimament, per motius ideològics que òbviament s'han superat pel moviment popular que representa l'ANC. Aquest és el motiu de joia que diu El cant del poble i que caldria fer nostre, més enllà d'altres himnes que recorden moments d'enfrontament, que mai volem tornar a veure.

Som conscients de la tasca que encara resta per fer, de les moltes explicacions que cal fer per tot el territori per aconseguir alliberar molts ciutadans de les seves preocupacions o temences, davant d'un procés tan engrescador que esperem des de fa tres segles. Caldrà dir la veritat de la nostra història que, tot i haver superat la darrera dictadura, encara no coneixen els nostres adolescents i joves.

Tot es farà, amb honestedat, rigor i generositat, amb aquella gratuïtat que ens fa forts malgrat les limitacions que patim com a poble, per la manca de llibertat que cada dia ens imposen els que encara avui s'aixopluguen en el derecho de conquista.

Dissabte ha de ser un gran dia, tots al Palau Sant Jordi
de Barcelona, per reprendre la marxa cap a una Catalunya lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC vol augmentar el parc d’habitatge públic a comarques gironines

girona

Veray (PP): “socialisme i separatisme són inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid