Política

la GALERIA

DE tarragona

Un altre pedaç

La discussió sobre els impostos locals pagats pel Centre Recreatiu i Turístic –el nom oficial de Port Aventura– ha posat sobre la taula un altre dels molts temes territorials mal resolts, i temo que la solució que ara s'apunta no passa de ser un altre pedaç que només permetrà ajornar el tema. No em refereixo a les formes –la modificació unilateral del que hauria de ser un pacte– sinó al fons de la qüestió. I és que ens trobem amb l'aplicació de mecanismes locals, pensats en clau local, a fenòmens que van molt més enllà d'un àmbit local.

Quan una activitat té un radi d'acció i un impacte territorial tan gran com el Centre –o com una nuclear, o el mateix polígon petroquímic– no es pot reduir al terme –o termes– municipal sobre el qual se situa. Ni pel que fa a llocs de treball, ni a necessitats de serveis i infraestructures, ni a molèsties que hagin de ser compensades. Tot plegat té una altra escala, i seria raonable que la tributació també es fes a aquesta escala. Mentre continuem pensant en clau només municipal –que també hi ha de ser, però no només– afavorirem aquella dinàmica perversa que tothom vol tenir el seu poligonet industrial, encara que sigui ineficient i empastifi i fragmenti el territori. I si no facilitem compartir beneficis en forma d'ingressos locals, els esforços –que s'han fet– en el planejament seran inútils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona