Política

SANTA CRISTINA D'ARO

Llensa ha de deixar sobre la taula el pressupost del 2012

Cap grup de l'oposició hi donava suport i el soci del PP tampoc el compartia

L'alcalde de Santa Cristina, Josep Llensa (CiU), que governa en minoria amb el PP, va haver de deixar sobre la taula la proposta de pressupost municipal –de 7,8 milions– per a aquest any al ple de dijous. Després de més de tres hores de debat, el PSC, ERC i Emprenedors van avançar que hi votarien en contra, i fins i tot el seu soci, el popular Sebastián Mateo, s'hi va mostrar contrari perquè “no s'ajusta a la realitat” i calia pactar-lo amb els altres grups. L'edil d'Esports i Serveis Socials també va augurar que la proposta “dóna per fetes subvencions de la Generalitat que potser no arribaran o quedaran retallades”.

Llensa va instar-los a fer una reunió després de Setmana Santa per negociar els ajustos. ERC, a més del PP, es perfila com a aliada, per bé que el seu portaveu, Jordi Mulà, va exigir revisar la previsió d'ingressos –300.000 euros– a la baixa i no retallar cap dels serveis. Ahir, l'alcalde augurava que qualsevol reducció dels 7,8 milions del pressupost global –incloent-hi els 800.000 euros previstos per a inversions– implicaria “o suprimir serveis o empitjorar la seva prestació”, però Mateo, per exemple, apostava per “no preveure cap inversió si no hi ha prou diners”. Llensa, en canvi, defensa que hi ha mig milió de recursos addicionals no computats, sumant-hi els 310.000 euros extres que es recaptaran amb l'increment de l'IBI decretat pel govern de Rajoy i els 120.000 euros que l'administració estatal els avançarà en concepte de transferències.

Ribot s'acomiada
Abans del debat del pressupost, el regidor no adscrit, Salvador Ribot, va formalitzar la seva renúncia davant el ple. L'edil, que havia estat el número 2 de la llista de Llensa, va admetre que “pertànyer a CDC i ser a l'oposició és un contrasentit”, i va desitjar als seus excompanys que arribin a acords per a la governabilitat del municipi, abans que s'evidenciés el bloqueig del pressupost.En el pròxim ple, CiU incorporarà Joan Pareta, exregidor del consistori i número 8 de la darrera candidatura de la federació nacionalista. Els números 6 i 7, Joan Marc Tàboas i Cristina Balletbò, han renunciat a prendre possessió de l'acta per motius laborals. Amb la incorporació de Paretas, el pacte CiU-PP tornarà a sumar sis vots i serà una mica més a prop dels set que donen la majoria absoluta.
El futur de Ribot
L'adéu de Salvador Ribot de la política cristinenca, però, podria ser transitori, ja que va expressar el desig de “preparar una candidatura alternativa” amb vista a les eleccions internes que farà l'agrupació local de CDC aquest any. Ribot no amaga que li agradaria encapçalar la llista local de CiU als comicis municipals del 2015, després que Llensa hagi reiterat diverses vegades que no es presentarà a la reelecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona