Política

Acte de benvinguda a l'Ajuntament al nou Consell dels xiquets de L'Eliana

Ha quedat constituït el nou consell assessor en un acte presidit per l'alcalde i coordinat per la regidora d'Educació

Este primer Plenari ha reunit als 25 representants, d'entre 8 i 13 anys, elegits pels seus companys dels Col.legis El Garbí, Montealegre, L'Olivera, Verge del Carmen, Helios i Rivas-Luna i l'IES L'Eliana, que hi participen en este projecte educatiu i de participació ciutadana que duu endavant des de fa 10 anys l'Ajuntament de L'Eliana en col·laboració amb els centres educatius i al que, a poc a poc han anat sumant-se tots els centres educatius del poble.

Un total de 50 xiquets i adolescents, entre representants i suplents, integraran este Consell, durant el proper curs escolar, fent funcions d'assessorament al consistori en aquells temes que se'ls requerixen, com a ciutadans i ciutadanes de L'Eliana que són, a més d'expressar les seues iniciatives, opinions, propostes etc. per tal de millorar el poble.

Esta experiència educativa té en L'Eliana una ja llarga trajectòria, havent influït en la definició d'importants projectes municipals com ara el Parc Puzzle, el de Les Taules, la piscina coberta, el carril bici... o propostes educatives i campanyes com ara La BiciLoca, Els Contacontes del Parc, Ni 1 gota de +, Mou-te amb cap...

El Consell dels xiquets i les xiquetes de L'Eliana se reunirà al Saló de Plens de l'Ajuntament aproximadament cada dos mesos i informarà a la ciutadania de L'Eliana de totes les edats des del seu apartat propi de la web municipal que, en breu, restarà actualitzat.

Este Consell assessor infantil i juvenil té la seua inspiració en la filosofia del pedagog italià Francesco Tonucci que defensa la teoria que si una ciutat és bona per als seus xiquets, ho serà per a tothom encara que ha estat adaptada als trets específics del nostre poble i dels seus xiquets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana