Política

Ròtova demanarà al Ministeri canviar el préstec dels proveïdors

El consistori demanarà el deute a la Generalitat i exigirà al govern estatal prioritzar el pagament a xicotetes i mitjanes empreses

El plenari de l'Ajuntament de Ròtova va aprovar una moció presentada pel grup municipal Compromís, que estableix que l'Ajuntament exigirà al Govern Espanyol que modifique el Reial Decret- Llei 4/2012, per tal que l'interès a pagar pels ajuntaments siga l'1% més el 0,25. A més, demanarà que les xicotetes i mitjanes empreses, i els autònoms tinguen preferència per a cobrar el deute, especialment els qui el deute dels ajuntaments faça perillar la seua viabilitat.

L'Ajuntament de Ròtova demanarà també a la Generalitat Valenciana el pagament als ajuntaments de les subvencions que els deu; i al govern espanyol l'aprovació d'una llei de finançament local que garantisca els recursos suficients a tots els municipis.

El portaveu de Compromís, Jordi Puig, ha afegit que, a més del que diu la moció, des de Compromís “considerem que és una indecència política que el Banc Central Europeu estiga deixant diners als bancs al 1%, i que el banc vulga prestar-los, amb el vist i plau del govern del PP, al 5%”. De forma i manera que estan carregant un cost financer al ciutadà que per a ells és benefici pur i dur.

La moció ha sigut aprovada amb els vots a favor de Compromís per Ròtova i el PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.