Política

opinió

Hollande: una bona notícia per a Rajoy

Encara que ho intentin dissimular per qüestions tàctiques. El triomf del socialista François Hollande és una bona notícia per a l'actual govern espanyol. Bàsicament, en una Europa governada per la dreta. El 95 per cent dels europeus tenen governs conservadors, governs que són partidaris de retallar els pressupostos, i fins i tot intervenir en els països ofegats com el nostre.

Davant el panorama amenaçador, és una satisfacció que la segona potència econòmica d'Europa –França– aposti per combinar polítiques de reactivació econòmica amb la lluita contra el dèficit públic.

Són moltes les veus que s'estan alçant per advertir què, només amb sacrificis i reducció d'inversions, la part espatllada d'Europa no aixecarà mai més el cap.

Hi ha coincidència d'analistes que asseguren que el proper president francès, Hollande, canviarà el rumb de la Unió Europea cap a objectius de més creixement i menys pressió en els calendaris de l'equilibri fiscal. Els francesos han trencat l'eix polític controlat per la parella Sarkozy-Merkel i ben segur que a les pròximes cimeres europees alguns països com ara Espanya hi estaran més còmode i menys amenaçats que fins ara. Serà així per moltes simpaties mútues que poguessin tenir Sarkozy i Rajoy. Amb tot. El govern espanyol no s'afegirà al discurs de l'esquerra europea i francesa i encara menys al discurs del PSOE per molt que adverteixin amb dades fiables que les polítiques de retallades portaran Europa un llarg període de recessió, desocupació i pèrdua de l'estat del benestar.

Els socialistes espanyols van posar la cara en el pitjor moment de la crisi econòmica. La crisi que, amb teories oposades a Zapatero, ara també ha escombrat Nicolas Sarkozy. Cap dels dos no va dominar la situació. Caldrà esperar que Hollande i Rajoy rectifiquin i apostin per la Europa de les persones i no per la Europa dels mercats, que com s'ha vist arrossega els governs de torn, siguin del color que siguin...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona
JUDICIAL

Villarejo, citat a declarar com a investigat per l’Operació Catalunya

barcelona
regne unit

Detenen els primers immigrants sense papers que s’enviaran a Ruanda

barcelona
Política

Sánchez reapareix a la Fira d’Abril en plena campanya del 12-M

barcelona

Eloi Badia: “Cal un gran acord amb el sector turístic”

girona

El PSC vol augmentar el parc d’habitatge públic a comarques gironines

girona