Política

política

L'onada antimonàrquica es canalitza cap a molts plens

ERC presentarà la moció de Ripoll en què es declara el rei d'Espanya persona no grata a molts dels ajuntaments on té representació

Els mitjans estatals envaeixen la capital ripollesa

La moció d'ERC de Ripoll per la qual el rei d'Espanya, Joan Carles de Borbó, va ser declarat persona no grata i per la qual es van retirar tots els honors a la resta de persones de la família reial espanyola està provocant una allau de reaccions i molts grups municipals republicans la volen fer arribar als seus plens. Ho faran als ajuntaments de Celrà, Santa Pau i als 31 municipis de la comarca de l'Alt Empordà on ERC té representació. El nombre creixerà durant els propers dies.

La portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Ripoll, Teresa Jordà, que també és diputada republicana al Congrés espanyol, ha explicat que ha rebut algunes reaccions de ciutadans directament al seu Twitter, fins ara de persones de fora de Catalunya i totes en contra.

A part de Ripoll, a les comarques gironines són municipis antimonàrquics Bordils i Viladamat, on, a més, es va declarar el càrrec del rei de “democràticament il·legítim” i es va demanar l'abdicació i l'eradicació de la monarquia abans d'un any. S'han declarat antimonàrquics i exclosos del domini de la monarquia espanyola, però, no han declarat el rei i la família reial espanyola persones no grates als respectius municipis.

A la resta del país, a Berga sí que s'ha declarat el rei persona no grata, la qual cosa ha tingut ressò internacional al Washington Post. A Arenys de Mar, Arenys de Munt, Sant Celoni i Molins de Reis els plens s'han declarat antimonàrquics, i Solsona s'ha proclamat municipi republicà. Per contra, a Santa Perpètua de Mogoda la proposta no ha prosperat i a Mollet del Vallès tampoc no ho ha fet la de declarar-se contrari a la monarquia.

LA XIFRA

9
municipis
catalans s'han declarat sota alguna fórmula antimonàrquics i exclosos de la monarquia espanyola

“Te declaro ‘non grata' en España donde vives”

Ésta es la alcaldesa d'ERC que ha declarado persona ‘non grata' al Rey. Teresa Jordà, te declaro ‘non grata' en España donde vives”, diu una de les piulades que ha rebut l'exalcaldessa de Ripoll –i no alcaldessa com diu erròniament el qui l'ha generat–. Al Congrés, n'ha parlat amb companys d'altres partits, però d'una manera molt testimonial i informal. Ahir, molts mitjans d'àmbit estatal van envair la plaça de l'Ajuntament per parlar del tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA
judicial

El jutge del Tsunami cita dos policies nacionals ferits a Barcelona en una acció contra la sentència del procés

barcelona
estats units

Criden a testificar l’actriu porno Stormy Daniels en el judici penal contra Trump

barcelona
unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona