Política

administracions

Picabaralla a la Diputació per l'aportació d'un milió d'euros a la fórmula 1

ERC i ICV creuen que la partida per “salvar” el circuit no és justificable en plena crisi

CiU, el PP i el PSC defensen l'impacte econòmic de les curses en l'entorn

Garantir un benefici econòmic o altres necessitats en temps de crisi. Aquestes van ser les dues posicions oposades que es van veure ahir al ple de la Diputació de Barcelona per la modificació del pressupost d'aquest any, entre altres coses, per atorgar un milió d'euros al Circuit de Catalunya de Montmeló. Una decisió criticada amb fermesa per ERC i ICV, perquè són del parer que hi ha altres necessitats més urgents que no pas sortir al rescat del circuit perquè el propietari de la marca, Bernie Ecclestone, hagi decidit apujar el cànon amb l'amenaça de no fer-hi l'activitat si no se li paga més. En aquest sentit, el portaveu d'ERC, Jordi Portabella, va asseverar que tot i els diners que genera el circuit a l'entorn, la competició automobilística no és el sector més afectat per la crisi. Un argument també esgrimit pel portaveu d'ICV, Àlex Mañas.

L'alcalde de Granollers i portaveu del PSC, Josep Mayoral, en canvi, va defensar la subvenció pels beneficis econòmics que aporta als municipis del voltant del circuit, una tesi compartida pel vicepresident primer, Alberto Fernández Díaz (PP). La seva intervenció i el fet que acusés l'oposició de frivolitat va generar una picabaralla entre el representant del PP i els d'ICV i ERC sobre quines han estat les prioritats dels diferents equips de govern. La proposta es va aprovar amb els vots favorables de CiU, el PP i el PSC, l'abstenció d'ERC i el vot contrari d'ICV.

Per la seva banda, l'associació Parc Territorial del Circuit, integrada pels ajuntaments de Montmeló, Granollers, Parets del Vallès i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, va expressar ahir la seva satisfacció per la resolució de la Diputació de Barcelona. Segons el president de l'associació i alcalde de Montmeló, Antoni Guil, “aquesta decisió mostra un cop més la complicitat de la Diputació amb els ajuntaments, i de ben segur ajudarà a garantir el manteniment d'una activitat que reporta negoci i ocupació”. Segons ell, l'impacte econòmic directe del Gran Premi de Fórmula 1 és de 130 milions.

Ajuts de 600 milions als municipis

Llum verd al protocol de la Xarxa de Governs Locals per al període 2012/2015, que estableix els criteris a partir dels quals la Diputació donarà ajudes econòmiques de 600 milions als municipis. El president de la Diputació, Salvador Esteve, va explicar que entre altres actuacions es prioritzaran els projectes de rehabilitació i manteniment d'edificis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona