Política

política

La CUP té més pes a Girona i arriba ja als 255 militants

La formació independentista vol seguir reforçant-se al territori com a partit municipalista, si bé ampliant el seu discurs d'abast nacional

Continuen valorant presentar-se pel Parlament

La CUP vol seguir reforçant-se al territori, pas a pas i sense pressa, com a partit clarament municipalista, si bé enfortint el seu discurs d'abast nacional. Tot això mentre continua valorant si ha de presentar-se a les eleccions al Parlament, un tema obert i en debat. La CUP té a la demarcació 255 militants o afiliats i no té, a diferència d'altres partits, la categoria de simpatitzants. A Girona, a banda de regidors a la capital de la demarcació, la CUP va assolir en les darreres eleccions municipals dues alcaldies: la de Celrà (tres regidors) i la de Viladamat, amb majoria absoluta (quatre regidors); al conjunt dels països catalans en té quatre, d'alcaldies. Segons explica Toni Rico, membre de la mesa territorial nord-oriental de la CUP, “l'expansió pel territori es fa de manera lenta i molt meditadament”. L'ideari, segons Rico, continua sent el fundacional. “Volem anar més enllà del que és un partit polític”, treballant més enllà del que seria un partit polític, sempre dins l'esquerra independentista. Els treballs es fan des de les assembles locals. Ara se n'estan a punt de constituir quatre o cinc de noves, a les comarques de la Selva i el Baix Empordà.

Una de les fites de la CUP va ser assolir regidors a l'Ajuntament de Girona. I ho va fer superant totes les expectatives amb tres regidors (un dels quals és militant de Reagrupament). L'estratègia s'enforteix fent “una crida a sectors independentistes del territori perquè se sumin al projecte de la CUP, a l'hora de fer llistes per a les municipals”. A Girona, i després de dos intents, el 2011 la CUP va obtenir 2.981 vots. Un procés important de creixement iniciat el 2003 amb 380 vots, i continuat el 2007 amb 916. La CUP té divuit regidors a les comarques gironines i dos consellers comarcals al Gironès.

La CUP ha optat per compartir els locals on té seus amb altres entitats –tots de lloguer–. El local de Girona, que està situat al carrer de la Força, el comparteix amb Maulets. Els militants paguen uns 5 euros al mes (60 euros anuals) que van destinats al projecte nacional. Cada assemblea incrementa la quota si vol per finançar-se. Només té un dels dos alliberats que li pertocarien per la seva representació a l'Ajuntament de Girona. La CUP va optar per signar un codi ètic en què va renunciar a un dels dos. El finançament del partit prové de les quotes i del sou dels regidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA
judicial

El jutge del Tsunami cita dos policies nacionals ferits a Barcelona en una acció contra la sentència del procés

barcelona
estats units

Criden a testificar l’actriu porno Stormy Daniels en el judici penal contra Trump

barcelona
unió europea

La UE aprova la primera llei europea contra la violència de gènere

barcelona
estat espanyol

El Constitucional torna a tancar la porta a investigar els crims del franquisme

barcelona
Estat espanyol

El Suprem tomba la designació de Delgado com a fiscal de Memòria Democràtica

Barcelona
guerra a europa

Ucraïna afirma haver frustrat un complot per assassinar Zelenski

barcelona
societat

Víctimes d’abusos sexuals en institucions catòliques exigeixen un pla català integral de reparació

barcelona
Rússia

Putin ofereix diàleg a Occident si acaba la “política d’agressió”

Barcelona